Home sweet home

Vaknade av en host attack som hette duga, suck vad tröttsamt detta är, känns som mitt revben aldrig kommer läka.... så där nu har jag gnällt nog för idag =)

Guuuud vad jag saknar Grekland, jag och Annelie satt och pratade om vart vi skall åka nästa år, för i år har vi bestämt oss för att inte resa efter som jag vill bli färdig med csnbetalningen först det är ändå 2300:- extra som vi betalar varje månad till och med oktober, men nästa år skall vi ta oss en en riktigt underbar resa helst tre veckor till någon av greklands vackra öar, just nu är vi mycket inne på Lefkas och Skiathos/Skopelos och detta skall planeras i tid och det är ju faktiskt lite roligt själva planeringen.
Älskar allt med Grekland, människorna, dofterna, miljön, värmen, maten, finns det egentligen något som är dåligt med Grekland, vi skulle gärna flytta dit om vi inte stod våran familj så nära.

Värmen har ju faktiskt letat sig hit också om en för bara en kort stund så kan man passa på att njuta och det är så vackert ute nu när allt blommar, synd om alla som är allergiska.
Passade på att ta en vacker bild på våran grannes vackra plommonträd



Visst e det underbart och doftar ljuvligt.

Sen var det ett tag sen jag surfade efter en liten söt väska, men igår snubblade jag över denna sötnos



Och med denna önskar jag alla en dag full med kärlek // Helén

Jag älskar verkligen att vara moster

Oj vad det går fort fram nu, våren bara rusar fram, och livet är underbart trots att min förkylning vägrar att ge med sig, men det finns så mycket andra positiva saker som händer, helgen har gått i städandets tecken, Annelie har susat runt som en stormvind och effektiv är hon med =) nu är det fint inne och ute på båda balkongerna.

Igår em var det dags att bege sig ut till Johan och Ulrika för lite grillpartaj, Jeanette, johanna mikaela och Marie var också med, det var super mysigt och mycket god mat blev det också, grillad fläskfile, ugnsgrillade potatis, morötter och lök, Ullis grymt goda ädelostsås, tzatziki, sallad, bröd, ja mycket var det och till efterätt blev det färskfrukt och en underbart god rabarberpaj med ny plockade rabarber och marsansås till det, det blev en perfekt em md mycket prat och skratt, och visst fick jag med mig kameran...till allas förtret haha och här kommer några bilder



Ystrarna och Ullis



Hmmm vem är längst... visst e dom för goa, Jag älskar verkligen att vara Moster



Tack Johan och Ulrika för en underbar dag och God mat ♥

Ha en underbar dag // Helén

Ny dag...

Vaknade av att någon i huset började borra... suck det är alltid någonting på gång i detta hus, vilket gör att jag längtar ännu mera efter ett hus där det är tystare, men nu skall jag inte gnälla för vad är det egentligen att gnälla över det finns alltid dom som har det värre.
Igår var jag ju o klippte mig hos Veronica, blev nöjd, känns skönt att få piffat till sig lite, efter det så åkte vi på husvisning, och det var perfekt förutom att det låg precis vid en väg (och där e det aldrig tyst), men vårat sökande efter det som är perfekt för oss forsätter, därefter var det dags för fotbollsmatch med Mathilda, skönt att titta på fotboll och fåheja på lite även om jag har en tendens att bli lite väl engagerad, men jag blir så matt när tränarna inte tränar flickorna och visar och ger direktiv, visst skall det vara lek, men nu skall dom börja spela cuper och matcher och då är det inte så kul att bli utklassad bara för att tränarna inte gör det dom ska, för det finns mycket talang i laget.
Sen var det dags att åka hem och här hemma hade TapetSandra hunnit spackla hela hallen.

Nu skall det bli en promenad, sen frukost och sen är det dags att arbeta kvällen idag.




Ett foto på mosters lilla blivande damproffs, taget förra året, ser bra ut

Ha en ljuvlig dag// Helén

God Morgon

Solen skiner över Hisingen idag och det känns underbart att vakna en sån härlig dag, idag är jag ledig, har jobbat hela helgen men det är alltid lika mysigt att vara på jobbet så helgen har gått väldigt fort, igår efter jobbet var vi uppe och gjorde fint på Anders grav, det kändes så skönt att få rensa bort och resultatet blev väldigt bra.
Har blivit påhoppad av en liten förkylning, men som tur har jag ingen feber så jag mår inte speciellt dåligt.

Har funderat mycket på min kommande operation, vet fortfarande inte när den blir av, man har ju tusen funderingar, kommer jag rasa i vikt, hur "slappt" kommer mitt skinn bli, kommer jag ändras som person ( för jag är ganska nöjd med den jag är idag), kommer jag få komplikationer och i så fall vilka, kommer jag få mindre och smalare fötter (hoppas det för då skall jag köpa många fina skor) ja frågorna är hur många som helst men jag kommer ju få dessa svar efterhand så det känns okej.
Får ibland frågan om det inte är jobbigt att vara tjock, och självklart är det det, men jag lider inte av det och har tyvärr inte alltid sett hur tjock jag är, fick en slags aha-upplevelse för några år sen och sen dess tänker jag mer på hur stor jag är men olycklig är jag inte, men jag vill bli mindre både för kropp och själ, jag vill leva länge och denna operation förbättrar oddsen betydligt.
Jag har ett jättebra liv annars, en underbar fru, en fantastisk son, underbara syskon och syskonbarn, ett jobb jag älskar, fantastiska kollegor, jag mår bra helt enkelt.
Jag tror ibland att människor missar att man måste älska sig själv för att kunna älska någon annan och känna vad äkta kärlek i alla former betyder.

Nu blir det dusch, frukost, vila, frissan och idag kommer Tapet Sandra och skall börja med våran hall.

Med detta önskar jag er alla en underbar dag.



En fin vårbild tagen ute vid Nötö

Härliga dagar

Fortfarande ledig men det skall bli riktigt skönt att komma igång att börja jobba imorgon, vi har hunnit med så mycket under dessa dagar vi varit långlediga ihop, på annandagen var vi hos min svärföräldrar och åt middag, det bjöds en supergod fisksoppa, med valnötsbröd till och desserten bestod av vaniljpannacotta med bär och amaretto, detta var mycket gott.
Sen var det så mysigt att träffa Linnea och Ellen igen ( även dom andra) Ellen växer så det knakar och Linnea är en go liten bustös.
Så denna dagen var mycket lyckad.
Igår träffade vi Cassandra, det är så sällan vi ses, men vi åkte runt till lite affärer och kollade och hör o häpna jag och annelie handlade bara 2 pumptvålar, 2 fröpåsar och ett " sätta upp kabel" set, vi sprang på mamma på Ikea, även Bella min arbetskamrat var där, sen bar det av hem för att plantera rädisor och plantera om alla orkideér, sen blev det middag, kassler med ananas och ädelost, ris till.

Idag vet vi ej riktigt vad som händer än, skall ringa min underbara systerson och se hur hans planer ser ut idag, kanske hinner han att träffa sin moster en stund, sen i em (17.45) skall vi kolla på ett radhus- enplans.

Lite bilder e alltid trevligt



Ellen, söt så det förslår



Linnea, lycklig med en korg full av ostbågar

Ha en underbar dag // Helén ♥

Påsk, värme tiden rusar

Ja jösses vad tiden går och slarvig har jag blivit med att skriva här men datorn är inte första prio när solen skiner, men jag kan summera lite, på långfredagen var vi hemma hos min kära lilla syster och hade mycket trevligt, vi gillar ju att leka i våran familj så det blev först  till att leta efter ca 45 teckningar som vi hade fixat och satt poäng på, Vinnare blev Mathilda, sen var det det dags att förbereda maten som blev grillat, supergod sallad, jansson, sill, ägg, bröd ch smör och det smakade såå gott, vi hade en himla tur med vädret, sol och varmt, sen fick maten sjunka och sen blev det dags för nästa lek som vi har snott från doobido, sista minuten, det var himla, kul sen var det dags för våran mamma att åka till jobbet, vi skulle sova över sen blev det mycket prat och lite ner prat och undanplockning, sen kollade vi på tv och bara mös.
På morgonen vaknade jag av att Johanna pratade, hon hade krupit ner hos Annelie och låg där och hade mysigt, sen vaknade alla en efter en och vid nio åt vi en mycket god frukost tillsammans, sen blev det givetvis melodikrysset, ett par parti med krocket (JAG vann det första) och sen var det dags för oss att åka hem.
Väl hemma så satte vi igång att fixa på våran balkong, vi hade köpt med oss lite kryddor och blommor hem som vi plantade, och det blev riktigt bra, sen blir det mer blommor längre fram, vi funderar även på att sätta lök och sallad, sen när vi var klara så spelade jag o Annelie vårat första parti Yatzy för året, sen blev det Robinson som jag förövrigt tycker e mycket roligare nu när dom får kämpa lite mer för överlevnaden,
Sen kommer vi till gårdagen som fortsatte i städandets tecken, rensing i klädkammren, vanlig städning och tvättning men det är så skönt när det blir färdigt.
Och idag kommer Sandra och skall tapetsera hos oss i köket, vi själva skall åka ut till mina svärföräldrar och äta middag, sen är Annelie och jag lediga i ett par dagar till, men planen är att vi skall försöka träffa min ljuvliga systerson och ev en kompis under dessa dagar.
Lägger upp lite trevliga bilder


Min mamma, syster, svåger, Mathilda o halva Sebbe



Lite fjädrar i busken är lite fint



Här börjar det fyllas med smaskig mat



Fina vårfärger

 

Vår på balkongen och jag avslutar med en bild på våran tapet i storarummet



Ha en underbar dag // Helén

Äntligen

Nu har man fått lite liv tillbaka.. nu är tapetseringen klar i storarummet och det blev jättefin skall försöka ta något bra foto sen så jag kan visa, jag verkligen avskyr att leva i stök huh...

Sebbe har nu äntligen kommit hem och han har haft det jättebra, vi hämtade honom i Fredags kväll och det var såååå skönt att äntligen träffa honom, det kändes som han var så vuxen när han kom hem , man e lite fjantig ibland men det tycker jag man skall få vara...

Ilördags var vi hos min lillasyster och alla barn, det var helt underbart vi fikade spelade krocket och sen skulle klumpiga moster (JAG!!!) jaga lilla Johanna och mitt i allt så RAMLADE jag, stöp rätt i backen, herregud vad pinsamt, mitt framför Jeanettes grannar, tappade andan och slog mig ganska ordentligt, fick åka till läkaren igår från jobbet hade svårt att andas och röntgen visade att det var en spricka i ettt revben...ajajaj och han sa att det kommer kännas ett bra ta framöver, fick lite värktabletter, det är knappt man vågar säga att man ramlat, för detta e 3:e gången på 1 år som jag faller, mycket pinsamt, drullputt som jag e.

Jag har varit en dålig moster oxå, skulle ha hört av mig till Johan i helgen och vi skulle ha träffats eventuellt, men jag glömde ringa i allt grejande här hemma, men skall slå han en pling så vi kan ses snart, hinner sakna även min systerson ♥

Nu skall det bli frukost med Sebbe.

Ha en underbar dag, nu blir det bloggning oftare igen nu när allt e inkopplat.

♦ Helén ♦

RSS 2.0