Sunny day...

och idag är en bra dag...har mått pyton av min shakediet och mitt socker har varit heltokigt, hade myrkrypningar i kroppen, grät utan anledning och kände mig allmänt vimsigt så jag fick ringa min dietist igår och hon sa att jag skall äta ett mål om dagen så vi bestämde att jag skulle byta ut middags shaken till en vanlig middag fast utan kolhydrater, skall prova detta nu och hoppas att jag mår bättre, åt kyckling och sallad igår och jag mår lite bättre idag men känner mig fortfarande lite yr, men jag blir väl bättre man får ju ge det lite tid... men vikten minskar för varje dag och jag känner mig fortfarande motiverad och gillar ändå min framtid och vad den skall erbjuda.
Men idag är ju en bra dag, solen skiner och man blir ju piggare av det, sen vankas ju snart påsk och då skall familjen träffas och det är ju nåt som jag gillar.
Idag skall vi nog åka och köpa en ny matta till balkongen, vill ju göra lite fint där nu så man kan sitta ute och njuta av dom fina dagar som skall komma.... sen skall vi väl köpa lite godisharar till ungarna som dom får till påsk.

Jag säger nog detta ofta men jag säger det igen, min fru är fantastisk, hon gör mitt liv fulländat och jag skulle inte vilja vara utan henne en enda dag, hon står ut med mina nuvarande humörsvängningar, mina ideér och infall.

Hon är kärleken personifierad.


 
Ha en ljuvlig dag alla // Helén

Söndag och shake

Japp då var jag igång med min shakediet och det känns bra, nu var jag beredd rent mentalt det var jag inte i veckan, kunde bara tänka på all god mat och godis som finns, så det var bra att jag väntade för nu var jag redo och nu vet jag också varför man shakar innan OP, det är för att minska fettet i bukhålan och runt levern vilket underlättar OP, levern blir då lite följsammare och lättare att lyfta upp under OP (för magsäcken sitter ju under)
Hur vet jag detta, jo för i fredags var jag på SU och träffade sköterska, dietist, kirurg och narkosläkare, jag fick chansen att fråga massor och fick mycket bra info om allt som kan tänkas runt OP och mat m.m, kände mig väldigt nöjd och jag är betydligt lugnare nu, ser fram emot OP nu och mitt nya liv.
Min ystrar var ju här i onsdags och vi pratade massor (som vanligt) men mest om OP, och det är tur jag har dom som orkar lyssna på mig för annars vet jag inte om min stackars älskade fru hade orkat med (men hon är ju världens bästa så det hade hon nog) det var så skönt att prata och jag vet att dom förstår all min oro, även om jag hade lugnat ner mig lite sen jag ringde dom då jag fick beskedet om OP tiden.
Det är så viktigt att jag har människor runt mig som ger mig positiv energi och lyckligt lottad så har jag det överallt, naturligtvis finns det männsikor med dålig energi också men dom ödslar jag ingen tid på...
Sen i torsdags var jag på ett ljusparty, det var inte så många där men det var trevligt och lite fick jag allt köpt, skall ha ett eget ljusparty efter OP och då hoppas jag att det kommer massor av folk....

Dessa beställde vi denna gång, bilden är från  www.partylite.se


" Ett ord som kommer från hjärtat känns, ett som kommer från munnen bränns, hjärtat styr det som är viktigt i livet så det gäller att ingenting ta för givet"

//Helén

Skönt...

igår fick jag berättat på jobbet om min operation och det känns skönt för jag får ett fantastiskt stöd och alla är glada för min skull, jag har världens goaste arbetskamrater och jag känner mig lite lugnare idag och börjar faktiskt se fram emot OP.
Imorgon kommer Jeanette och Marie hit och vi skall ha ett litet ystermöte för att prata om min Op och lite runt allt som kommer ändras, dom är fantastiska ♥

Nu skall jag strax åka till jobbet och ha en härlig dag där.

Ha nu en härlig snöfri dag // Helén


Lite lugnare...men bara lite

det snurrar runt i huvudet och jag tänker på OP hela tiden, men idag har det varit lite bättre, har haft lite annat att tänka på för idag fyller VÄRLDENS BÄSTA SEBBE 19 år

, Grattis Gubben, han är så "gammal" nu så han får bestämma om kalas själv och han valde bort det, men vi har haft lite besök nu på kvällen av min underbara Johan och hans Ullis, vi har käkat våfflor och pratat massa ( som vanligt), sen har vi rensat lite i skafferiet och bland våra krukor så dagen har sprungit förbi och imorgon är det dags för arbete igen, härligt, hostar och snorar fortfarande men ingen feber på ett par dar så det skall bli skönta att få jobba eftersom jag bara skall jobba i 6 veckor till, sen vet jag ju inte hur länge jag kommer vara sjukskriven.
Nu hoppas jag att ni får en härlig kväll

// Helén


Nu är det dags för Operation....

igår kväll ringde samordnaren från kirurgen för min "tjockis" Operation, och frågade om jag fortfarande var intresserad av operationen, och naturligtvis svarade jag ja och jag fick en operations tid den 29 april och detta innebär att jag måste börja med shakediet på måndag.
Jag har inte sovit speciellt mycket, tankarna far omkring som en orkan och det är svårt att känna något alls, ni fattar ju att känslorna är väl en miljon olika, rädslan för att man kan ju faktiskt dö (men å andra sidan är risken att dö av min övervikt lika stor om inte större), mitt skinn, kommer jag att se ut som ett russin, lyckan över att faktiskt inte behöva vara så stor resten av mitt liv, tanken på att kunna shoppa skor och stövlar och kläder som jag gillar inte bara för att dom passar, att slipppa be om extra bälte när man flyger, att titta sig i spegeln och se en haka istället för två, ja som sagt det finns mycket som snurrar i mitt huvud just nu, och jag kommer behöva all stöttning jag kan få, detta kommer antagligen bli min största resa i livet.
Det känns lite trist att behöva lämna viktväktarna, det har ju gått så bra och jag trivs där, men detta är mitt val och jag är absolut inte 100% säker, men är man någonsin detta, på nåt i livet, tveksamt.
Så nu kommer det handla mycket om känslor och tankar för op i bloggen, det var ju därför jag började blogga.

Nästa gång vi åker till grekland kommer vi inte se ut så här, för min söta Fru håller på med VV och är jätte duktig ♥

Jag hoppas att ni alla får en underbar lördag// Helén


Ibland far tankarna....

iväg och man saknar alla man förlorat, vissa dagar undrar man hur man har överlevt alla förlusterna som min familj har drabbats av, men man tar sig vidare, tillsammans och jag är ju lyckligt lottad då jag har den absolut mest underbara familj som finns.

Min fru och bonusson - Ni gör varje dag speciell
Mina systrar - Vi skrattar och gråter, vi delar något som känns i hjärtat
Mina syskonbarn - Skänker mig en sådan enorm kärlek och glädje
Min mamma - Ett band som aldrig går av oavsett livets prövningar

JAG ÄLSKAR ER ALLA ♥


Vem vet hur näst dag ser ut....

ingen, det är så viktigt att använda varje dag och ta allt för vad det är, för ingen vet vad livet har i beredskap för oss.
Det händer saker i våra liv som vi inte kan påverka, det sker också saker som vi kan påverka och det är där man skall lägga sin energi.
Vi är människor vi måste fatta beslut om en mängd olika saker, vissa är lättare och vissa är betydligt svårare men måste ändå göras, och man måste hjälpa sig själv för att kunna hjälpa andra.
Och ni vet att jag älskar Kärleken♥, den är så viktig i våra liv och den kommer i så himla många olika former att den vara svår att känna igen ibland, men den känns i hjärtat.

Och med Kärlek i hjärtat så klarar man mer än vad man tror.

 

Och nu... min vecka som gått, Annelie har haft dubbelsidig öroninflammation, jag har jobbat hela helgen (alltid lika trevligt eftersom jag har världens bästa arbetskamrater), vi har varit på Hönö hos En kompis och tjötat, ätit och haft jättetrevligt, min goa systerson och hans ljuvliga sambo har skaffat en ny katt Alissa så himla söt, idag är en ledig och snorig dag, torsdag väntar tandläkaren och till helgen fyller världens bästa Sebbe år, det var min lätt komprimerade version av mitt liv just nu och just det mitt viktväkteri går bra, ett litet bakslag igår på vågen men vad gör det, det har tagit mig tid att bli den lilla tjockis jag är idag, då tar det sin tid att gå ner, men jag kämpar på och tycker det är roligt.

 



Denna härliga bild är tagen 24 maj förra året, tror ni man kan få uppleva samma i år

Ha en härlig dag // Helen


En hel månad sen sist....

men nu hoppas jag verkligen att mitt bloggande skall fungera igen.
Ja det händer mycket på en månad men man minns ju inte allt man gör (därför är det bra att blogga för då kommer man ihåg bättre), men jag har hunnit med att vara sjuk IGEN, halsfluss och öroninflammation,,skrattretande hur mycket man skall behöva stå ut med.
Sen har det ju varit sportlov och då var min älskade stora systerdotter här från tisdag till söndag, och som alltid med mina syskonbarn så är det ljuvligt att träffa dom.
Vi har också hunnit med att ha våran bröllopsdag, då var vi ute på kasinot och åt gott, och spelade lite (det gick lite plus :)
Viktväktarna går faktiskt riktigt bra och roligt är det, tappar i snitt ca 1 kg per vecka och jag är så glad att det fungerar, för jag har ju som sagt alltid misslyckats tidigare och då redan första eller andra veckan, har också börjat med stegräknare som jag köpt från VV, den är så himla bra för den räknar ut när jag gått tillräckligt för att uppnå hälsosam nivå för mig och därefter räknas det som typ motionspoäng, kul grej.
Sen är det min stackars frus tur att vara sjuk (Sebbe sa häromdagen att vi borde sanera ut denna sjukstuga) hon har åkt på nån influensa, ont i halsen m.m. så det är faktiskt riktigt synd om henne.
Häromdagen sprang jag på min faster som jag inte sett på evigheter, hon var så himla lik min söta farmor, det var trevligt att se henne, man saknar ju faktiskt min släkt på pappas sida för efter farmor dog så ses vi aldrig.
Igår var jag på fotvård hos underbara Satu igen, jag rekommenderar henne varmt  www.karrakroppsvard.se passa på att ta hand om dig själv, det behöver man.
Sen kommer vi till Idag, skall umgås lite med min lilla mamma, det händer inte för ofta, behöver vara hemifrån så Annelie kan vila, hon kan inte riktigt koppla av när jag far omkring och är som värsta pigga tornadon och hon behöver vila så hon blir frisk och kry snabbt.

Ett par bilder...



Min söta fru efter det att ha legat i en snödriva ... :)

Myspys.. (Sebbe är trött på att bli fotad)



Ha nu alla en underbar lördag ♥ Helén


RSS 2.0