Underbara sommar

Igår hade jag ledig dag och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på i det fina vädret, men ville åka ut till havet men orka sitta på en buss idenna värmen, och då som en skänk från ovan ringde min fantastiska fru och sa att dom hade det så lugnt på jobbet så hon skulle komma hem vid tiotiden, sagt och gjort, så vi packade ihop lite frukt och vatten och åkte ner till Fiskebäck och lapade lite sol men inget bad blev det för fy vad mycket brännmaneter det var, efter det åkte vi och hämtade Sebbe på körskolan han började ju sin intensivkurs igår, sen åkte vi hem och lagade middag, tog en liten siesta och sen stack vi iväg och handlade ett par blommor till några tomma krukor på balkongen, åkte förbi Anders och rensade lite och vattnade, därefter blev det Coop för inköp av lite mjölk och bröd.
När vi kom hem gjorde vi oss ett par goda smörgåsar, satte oss och spela ett litet parti Yatzy, sen blev det lite plantering av blommor så när detta var gjort var klockan närmare halv tolv, men det är ju så skönt ute så man har ingen lust att vara inne.
Nu skall jag göra lite frukost, börjar jobba redan klockan 13 idag men det känns lugnt.



Så här fint är det i Fiskebäck....


Annelie i vår lilla oas, tur att man har två stora balkonger ......

Ha nu en underbar dag.// Helén

Sommar sommar sommar........

Vilket underbart väder, tyvärr har jag inte hunnit vara vid havet för det har varit full upp med jobb och sen har jag varit på "tjockis"kliniken och tagit lite prover och vägt mig och mätt mig och det går defenitivt åt rätt håll, trodde jag skulle få veta när jag skall få min operation men icke det e bara och vänta ett tag till, men det känns ok.
Har jobbat helgen och gick av idag så nu sitter jag och Annelie ute på balkongen och spelar MAXIYATZY, vårat balkongspel och bara njuter av värmen, är ledig imorgon så då får vi se vad jag skall göra, försöker få fatt på min lillasyster, tänkte vi skulle gå igenom våran tälthelg (24-26 juli) måste ju planera vart vi skall åka och vad som skall med.
På onsdag har vi planerat att åka till Annelies syster och hälsa på det var ett tag sen och men längtar ju faktiskt även efter dom.
Nej nu får jag sätta mig ute igen det e alldeles för varmt här inne.

Kram på er alla



Ett litet sommarminne från 2006, Annelie får agera vatten häst...hahaha

Jag har världens Bästa familj

Söndagen blev så perfekt, vi åkte ju ut till min lillasyster Jeanette och skulle grilla, det började med att hon skulle klippa Sebbe och slutade med en helt underbar familjedag.
Vi grillade kött o korv, ugnsbakade pota´tis , rödbetor och morötter lite sallad och bröd och fantastiska grillsåser (hemmagjorda) Mums.
Det blev  naturligtvis lite fotboll och lite vattenkrig, vi tittade på kortt från våran rhodos resa förra året och drömde oss till baka, sen pratade vi om våran campinghelg som vi skall ha i slutet på juli, vi försöker bestämma oss vart vi skall åka, jag bryr mig inte om vart vi skall åka tycker bara att det skall bli så himla mysigt att åka tillsammans.

Ett par bilder från söndagen



Långbord ute i trädgården



Naturligtvis lite fotboll.

Ja min helg var underbar och jag kan aldrig säga för många gånger hur mycket min familj betyder för mig.

♥ JAG ÄLSKAR ER ALLA AV HELA MITT HJÄRTA ♥

Helén

Midsommar

Midsommar tycker jag är som bäst när man har små barn runt sig, dans kring stången skratt osv.
Men samtidigt är det en överskattad högtid för oss vuxna, det är ytterligare en helg med fylla och våldtäkter bland ungdomarna, så att våran midsommar oftast består av regn kan vara bra, då kanske det blir lite mindre våldtäkter, fy vad jag har låtit kritisk nu men jag är orolig för hur våldet ökar bland ungdomarna.

Själv startade jag midsommarafton med tvättstugan, sen blev det lite städning, vi hade börjat städa på kvällen innan då vi bytte gardiner och sofföverdrag så det kändes bra att få färdigt, vi passad också på att hämta upp lite sommarväskor och lägga ner lite vinterväskor i källaren vi räknade då våra väskor vi har 41 stycken och då har vi faktiskt slängt några, gett bort några och sen är det ett par som gömt sig.... så så många var det faktiskt inte...hihi, väskor är det roligaste som finns... sen slappade vi lite sen var det dags för middag som inte var sill och potatis (det skall vi ha idag) utan vi åt helstekt fläskfilé med ugnsbakade rotsaker, balsamicosky och en underbart god fetaosttzatsiki

1 dl cremefrachie
½ fetaost (apetina vanlig fetthalt)
2 msk riven gurka
1 pressad vitlök
salt och peppar

Sen vilade jag en stund innan det blev än lång och härlig dusch, därefter åkte jag och Annelie till casinot och spelade och där bjöd dom på midsommar buffé, och fru fortuna såg till att vi gick lite plus i kassan, så våran midsommmar blev helt underbar.

Idag har vi inga planer på vad vi skall göra och det känns skönt, morgondagen däremot blir det grillning hos min underbara syster Jeanette, hon skall då även klippa sebbe han ser just nu ut som en monchichi, och även min bästaste yster Marie kommer också och som grädde på toppen kommer min underbara systerson och hans söta Ullis så imorgon blir en underbar dag och speciellt för mig eftersom jag kommer ha alla syskonbarn runt mig, Jag älskar att vara moster men det vet ni ju redan ♥

Här är vårt numera somriga vardagsrum (för er som inte vet så var soffan vit med svarta blommor på innan)



Ha nu en fortsatt trevlig helg // Kram Helén


En hel vecka...

Ja fort går det, det finns ingen tvekan om detta...
I veckan har det inte hänt speciellt mycket, den kan väl summeras med arbete och regn och lite mera regn... Suck men igår visade sig faktiskt solen riktig bra, vi var på TIK dagen på torslandavallen igår, Mathilda spelade fotboll och sen var vi även och tittade på ett hus osom låg perfekt men det var en hel del att göra så vi diskuterar detta nu fram och tillbaka.


Här kollar Mathilda hur hårt hon skjuter

I fredags sov min supersöta systerdotter Mikaela över hos oss, men hon var mest inne hos Sebbe som hon bara älskar.... vi märkte knappt att hon var här.



Trött liten tjej....

Igår var det dags för speedway igen men denna gång på tv för vi kom inte iväg till Köpenhamn där Gp:t gick igår, och det var lika bra som alltid, vi skall inför nästa år planera att åka runt på flera GP tävlingar, mysigt.

Idag skulle det bli sol, jag väntar fortfarande vi hade tänkt åka ut till havet och bara lata oss men förhoppningsvis klarnar det upp så vi kan ha vår premiär i Fiskebäck, vårat favvobadställe.

Ha en underbar dag // Helén

GRATTIS TILL Torslandas flickor -00

Japp igår var det dags för hjällbostaden tjejcup och vilken rolig cup, det gick lite blandat för flickorna det var tre lag ett vann finalen och dom andra tog andra placeringar men insatserna var lika bra från alla lagen, min underbara Mathilda fick lägga det första målet i sitt lag det var såååå roligt, det blev väldigt många matcher denna dag så alla var helt slut, vi åkte alla hem till oss och lagade en god pasta med kryddig tomatsås (ungarna fick köttbullar) sen bara vi mös en stund innan Jeanette och alla barn skulle ge sig av hemåt.
Det blev i allafall bestämt att Mikaela skall sova över här från fredag till lördag, sen är det lillfisan Johannas tur och Sen Mathilda fast hon önskar att det var hennes tur hela tiden fast det gör nog allihopa, men det är ju mysigt.



Mathilda i vit keps



Vatten paus.

Ha nu en härlig dag // Helén

Solen lyser återigen med sin frånvaro

Ja så är det men jag hoppas den kommer åter på lördag för då skall Mathilda spela fotbollscup och jag har tagit semester på söndagen för att kunna njuta av bra fotboll och bra väder.

Annars har veckan bara rusat iväg som vanligt, har jobbat och planterat lite mera blommor, något mer intressant har väl egentligen inte hänt, jo vi har anmält Sebbe till intensivkurs för körkort så nu skall han köra vecka 27-28 det skall bli kul, han kommer säkert fixa det bara han osäkerhet släpper och det brukar den göra ganska snabbt.

Till helgen bli det alltså arbete men det är spm sagt alltid trevligt på mitt älskade jobb så det e lugnt, skall dessutom jobba med goa Sara så det blir bra.

Det var ett tag sen jag la upp någon fin väska så nu får det bli denna söta från Friis& Company



Sen fann jag också ett par söta skor


Tänk att kunna gå i ett par sådan underbara vackra ljuvliga skor....... SUCK

Tänkte prova denna goda rätt kanske redan till helgen

Helgrillad fläskfilé med lök och äpple i foliepaket

Kock: recept.nu redaktionen TV-program: Övrigt 

Detta är verkligen en härligt somrig grillrätt. Fläskfilé, som inte är så fet, är bäst att grilla hel så att den behåller sin saftighet. Passa på att tillvarata glöden för att laga foliepaket innehållande läckert tillbehör.

Antal portioner: 4

800 800 g fläskfilé
2 2 gula lökar
2 2 rödlökar
smör att fräsa i
2 2 äpplen
1 1 kvist färsk rosmarin
lite olivolja
salt och malen vitpeppar
Honungsglaze:
3/4 3/4 dl flytande honung
1 1 tsk riven färsk ingefära
1 1 vitlöksklyfta
1 1 krm kajennpeppar eller red hot chiliflakes
Du behöver också:
grillfolie

Foto: TV4

Foto: TV4

Gör så här

1. Skala och riv ingefära och vitlök till honungsglazen. Blanda samman flytande honung, ingefära, vitlök och kajenn. Ställ åt sidan.

2. Repa bladen av rosmarinkvisten. Skala och strimla lökarna. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lökstrimlorna mjuka i smör. Låt äppelklyftorna fräsa med en kort stund. Lägg ut fyra rektangulära folieark, ca 20 x 20 cm, på arbetsbänken. Fördela äppelklyftorna, rosmarinen och lökstrimlorna på arken. Krydda med salt och peppar och droppa över några droppar olivolja. Vik ihop paketen.

3. Gnid in fläskfilén med salt och peppar. Slå in den tunna spetsen i lite folie. Grilla filén varsamt långt från glöden i 20-30 minuter. Ta av folien efter halva tiden, så grillas hela filén jämnt. Lägg på foliepaketen. Pensla fläskfilén med glaze runt om de sista minuterna av grilltiden. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs upp i skivor.


Hittade receptet på  www.recept.nu

Ha nu en härlig helg // Helén


Vilken underbar helg

Ja den har varit helt perfekt, fredagskvällen spenderade vi ute på våran härliga balkong, spelade vårat Yatzy och bara njöt, på Lördagen var det dags att åka ut till hönö och umgåsa lite, vi fick grillat med Hasselbackpotatis det var lika gott som alltid, vi har aldrig fått någon mat där ute som inte varit god.
Sen fick vi passa på att mysa lite med Ellen och Linnea, ja mysa med Ellen stämmer nog bättre in för Linnea hon har mer spring i bena, haha ja dom är så söta.
Vi satt ute på terassen i solen och njöt av värmen det kändes som en riktigt högsommardag.



Mina svärföräldrar och deras underbara flickor



Lilla ljuvliga Ellen, växer så det bara knakar.


Sen var det dags för oss att åka iväg för jag och Annelie skulle ju till Ullevi och kolla på världens absolut bästa sport SPEEDWAY, och det blev ju en helt underbar kväll, bra speedway och trevliga människor, dessutom gjorde svenskarna mycket bra ifrån sig.





Lördagen avslutatdes med ett snyggt fyrverkeri

Sen igår var det ju Mors dag, Annelie fick tre vackra rosor av sebbe, sen packade vi ihop picknick och åkte för att hämta min mamma, sen bar det av till vårat favoritställe Sjön vid Gunnebo slott det passade ju bra eftersom vi gav mamma teaterbiljetter till "Skaffa mig en tenor" på Gunnebos utomhus scen, vi skall gå med henne den 2 augusti, naturligtvis var min kära lillasyster med med alla ljuvliga barnen och det blev en fantastisk dag, barnen premiärbadade och vi bara njöt av denna dag, kunde inte blivit bättre.



Lite kyligt men vad gör det....



Vi tar upp en del plats, men mysigt har vi det



Visst ser det härligt ut



Lite mysigt.....

Ha en superskön dag // Helén

RSS 2.0