Snart var denna vecka slut...

och imorgon är det dags att börja jobba igen och det skall bli jättekul att komma tillbaka, längtar efter mina underbara arbetskamrater.
Ja denna vecka har ju varit lätt hysterisk, men Sebbes student, ja vart skall jag börja han var så himla fin och allt var perfekt, precis så man önskade att allt skulle vara.
Vi var en underbar samling med människor som möttes vi skolan för att se när Sebbe sprang ut, nu tar vi dom en i taget eller nåt i den stilen, Mina systrar med respektive, mina söta systerdöttrar, min systerson underbara gulliga flickvän (hon är så jättego), Gith (sebbes tredje mamma) och hennes jättegoa tös Annelie, Sebbes faster Noomi med sin goa ungar Lucas och Oliver, mormor och morfar, Lisa med sina söta flickor och alla var där för att dela Sebbes stora stund och det betyder så oerhört mycket för oss ♥ Tack.

När vi väl tagit emot honom och han åkte iväg på flaket åkte vi alla hem till oss för lite mat och mingel, det var så himla trevligt vi pratade och åt och skrattade, ja vi hade så himlans mysigt, våran kompis Cas med hennes son Kasper kom oxå och firade sebbe hemma, när Sebbe var klar med flaket så åkte Ullis in till stan och hämtade honom och när han väl kom hem firade vi honom med en egen sång....

" melodi Inatt jag drömde- första raden"

Idag vi firar Sebbes student, fy fan vad han e bra, vi skålar äter, sjunger och ler och firar hela dan.. Hurra Hurra

Det skålade i bubbel och Sebbe var trött hungrig och mycket nöjd, Giths son Alex kom förbi en sväng för att dela lite av glädjen för på torsdagen var det hans tur att ta studenten, och även Johan kom, han hade jobbat.

När alla sen hade gått hem stannade Johan och Ullis och det blev lite mer prat och mat, Sebbe sov en stund, sen var det dags för han att göra sig ordning inför partyt på kvällen, sen Körde världens bästa Johan o Ullis in han till stan, jag o annelie iordningställde lite efter festen sen blev det sömn på goa kudden, även om man inte kunde sova hela tiden för vi visste ju inte när Sebbe skulle komma, men han dök upp vid 03,40 full och glad och tyckte det hade varit en toppendag, härligt.

Här kommer talet som Annelie läste, det gav mycket tårar och skratt, men det kommer från hjärtat

Sebastian

 

Idag är en stor dag för dig men även för mig som mamma, vem trodde att du skulle stå här för 19 år sen när jag födde fram en liten söt bebis som du, men nu är vi här och jag kan inte bli mer stolt än vad jag är nu.

Du ger mig och Helén så mycket glädje (men även ett par gråa hår…) och vi är så glada över allt du har presterat och klarat av hittills i ditt liv och nu är det dags att ta klivet ut i vuxenlivet  (och glöm inte att söka jobb, det är Helen som viskar på din axel…) och vi tror att du har en helt fantastisk framtid framför dig och vi hoppas du får allt som du vill ha ut av livet

 

Grattis till studenten

Ett hjärtligt tack och massa kramar till alla er som var med och gjorde Sebbes student till en lyckad dag ♥

På tosdagen sen åkte vi och kollade på Gith fina pojk Alex när han tog studenten, lite mer grabbigt men kul att se, sen blev det bara vila, fredagen, var jag med Sebbe och kollade lite kläder sen blev det en tidig kväll, igår var vi på husvisning, lite shopping, middag, casinot, väl där vann vi två biljetter till Sex and the city ", Privat visning, mingelmat från NY som allt skall ske på onsdag, kanonkul.

Och nu är det söndag, med inget bokat så vi tar dagen som den kommer...

Har nu börjat äta vanlig mat och det går fantastiskt bra och vågen rör sig sakta men säkert neråt liet för varje dag och jag mår toppen.

 

 



Mer bilder får komma senare då våran kamer inte e som den skall, men det var så många andra som tog kort som vi får få.

Ha en härlig söndag // Helén

 

 


IDAG TAR SEBBE STUDENTEN

Hurra hurra hurra för idag är det Sebbes stora dag !!!!!



Vi är så stolta och kärleken flödar över sonen ♥

Helén & Mamma

Hektiskt värre

men vad gör det när man har så himla roligt... och if´dag har varit en himla rolig och dramatisk dag och vi börjar med Drama... jag fick mitt första dumpinganfall idag och jag troode på allvar att jag skulle dö av smärtan, jag hade inte ätit mellenmål som jag skulle så jag o annelie bestämde oss att ta en smoothie med endast bär yoghurt och mjölk, antagligen drack jag för stor klunk eller nåt för jag fick kramp som i ett band runt magen precis under bysten, jag sa till annelie att vi får gå till bilen och smärtan blev värre väl i bilen fick jag lutat mig och försökte koppla av samtidigtsom mitt socker var lågt så jag fick med nöd o näppe i mig en halv knäckis, det var som värsta krampen plus att jag blev kanontrött, detta höll i sig i ca15-20 min sen bara det försvann och sen mådde jag bättre, men jag blev så jävla rädd så nu resten av dagen har jag knappt vågat äta men det är ju sånt som kan hända, men nu mår jag bra, lite trött i ryggen vi har ju städat och grejat inför Studenten.

Och nu till det roliga, jag hittade massa skor till mig idag (köpte dock inga) 6 hela par som jag tyckte var fina och som PASSADE dessutom, det är inte så vanligt för en knubbis som mig och jag blev kär i allihop men särskilt i ett par, ett par RÖDA pumps som jag dessutom kunde gå i... det e Lycka, så nu skall jag bara bestämma mig för vilka jag skall ha, hittade ett par lila med kilklack, så söta....

Här kommer en liten smygbild på dom röda

Och dom sitter riktigt skönt och lite fett måste tryckas ut någonstan  :)

 

Nu skall jag slappa en stund framför tv:n

 

Ha en underbar måndagskväll// Helén


Jag älskar solen

och denna helg har jag verkligen njutit av den i massor, i fredags åkte vi till frölunda torg och gick där och strosade lite, sen stack vi ner till Fiskebäck (våran favvoplats) där vi hade strålande sol (men endast om vi tittade ut mot havet) bakom oss åskade det och himlen var svart men inte där vi satt, där var det sommar.... vi njöt av lite go lunch , för vi har ju lärt oss att alltid planera maten så vi tar med oss ut, när vi sen skulle åka hem brakade himlen lös en minut efter vi satt oss i bilen, bra timing...
Lördagen började med en liten powerwalk i blåspåret, svetten lackade men jösses vad man mår bra, sen som vanligt med frukost och melodikryss, packade sedan med oss lunch och fruktsallad och åkte återigen till havet en stund innan det var dags att åka ner till Eriksberg för att kolla alla modiga som sprang götreborgsvarvet, frivilligt dessutom, sen hem laga mat kolla speedway och ta hand om solbrännan, sen nana kudden, uppe med tuppen idag och bara kopplade av en stund innan det var dags att åka på husvisning, men det var inget att ha, tyvärr, sen åkte vi ut till Jeanette och tjötatde en stund och plockade med oss murgröna och smulbär, en fin hortensia slank med oxå... ;) och så var denna helg snart till ända och denna veckan blir det hektiskt... Våran fina fina Sebbe tar ju studenten på onsdag och man kan ju inte vara annat än stolt över honom (han är så snäll och omtänksam, som idag åkte han nyss ut till Jeanette och Mikael och skulle hjälpa dom måla huset) så denna veckan är det massa på G och sen till Helgen är det min tur att överraska min fru, skulla haft min dag för länge sen men operationen kom ivägen ( för er som inte läst min blogg så länge så är det så att jag o annelie tycker det är viktig att fortfarnde kunna överraska sin partner så vi skall göra detta med jämna mellanrum och det kan vara små och stora ting) kan inte avslöja vad det är det får ni veta efteråt.


EN VIKTIG SAK I LIVET

Det är så tråkigt när man ser vuxna som sviker barn på olika sätt, säger sårande saker, beter sig som barn när dom är den vuxna, hur fan tänker man då....

Så nu är jag den glada Helén igen som bjuder på lite foton




En liten egobild.. -19,5 kg sen februari



Jag och min fantastiska fru (som gått ner -15 kg sen februari, grym e hon ♥ )

Två änder med 14 ungar, fin utsikt i Fiskebäck



Annelie njuter av utsikten nere i Björlanda Kile

 

Hoppas ni får en avkopplande söndagskväll. // Helén

 


Vilken underbar värme...

trots att det åskar just nu lite grann men vad gör det så länge det e varmt !!

Idag har vi bara varit hemma och suttit på balkongen och latat oss och det var skönt, gårdagen var betydligt mer hektisk... det började med lite motion, powerwalking ( Annelie joggade faktiskt n hel del) med våran PT Johan därefter lite styrketräning med gummibandet, svetten rann men herregud vad man känner sig härlig när man gjort ett sånt pass, Tack Johan för din underbara motivation ♥

Sen var det bara att hoppa in i duschen packa matsäck för hela dagen sen åkte vi ut till underbara Marie på Hönö och hade en jättemysig dag med lunch och ögonshopping i klåva, därefter bar det av till Torslanda, hem till systeryster, käkade och sen var det dags för den underbaraste kvällen i år, fotboll fint väder och underbara små barn kan det bli bättre ?!

Imorgon skall vi åka ut och kolla på lite kläder till mig och annelie till studenten för den närmar sig nu med stora kliv och man känner hur mycket det är att förbereda men det är ju roligt så då gör det inget.

Idag har det gått tre veckor dsedan jag opererades och jag mår fortfarande toppen, nu har man börjat komma in i att äta små tuggor, dricka små klunkar och sjåpig som jag är då jag är livrädd att få "dumping" tar det väldigt lugnt utan att överdriva borde nog öka mina portioner till hela 2 dl för jag kan uppleva att jag känner att jag behöver äta igen efter två timmar men om jag skall hinna äta alla mellanmål och huvudmål så måste jag nästan ätta med två timmars mellanrum.

Jag har varit lite dålig på att ta kort det sista men det är för att våran kamera är på väg att ge upp så vi måste ha en ny kamera men någon liten bild skall jag väl ändå bjuda på har ju Massa att välja på så här kommer en liten favorit

 



Mina älsklingar, efter en heldag i skogen


Ha en härlig kväll // Helén


När kommer värmen för att stanna...

...ja inte ser det ljust ut just nu det är så grått idag så man tror himlen skall falla ner.
Ja nu har det gått några dagar till och jag mår fortfarande bra, har nu börjat känna mig lite hungrig när det gått ett par timmar mellen måltiderna och detta är ju ganska skönt för då glömmer man inte att äta, men jag känner fortfarande inget sug efter sötsaker och det är ju ett mirakel i sig. Vågen däremot rör sig knapp just nu men det är ju normalt, man blir ju faktiskt lite besatt av siffrorna på vågen och det är ju inte direkt hälsosamt det heller, och mitt socker är nästan oförskämt bra äter nu bara 1 tablett på morgonen och sen ingen mer,innan åt jag 7 om dagen så det visar ju att min diabetes är på väg åt rätt håll.

Nu har min söta fru tagit semester i två veckor så nu ska vi passa på att ha massa "vi-tid" första veckan iaf, för sen är det ju veckan då våran gosse tar studenten och då är det minsann fullt upp och veckan efetr det har jag tänkt börja jobba, längtar efter mina goa arbetskamrater !

Idag skall vi återigen gå på dansuppvisning, fast idag är det Annelies söta systerdotter Linnea som skall ha avslutning och det skall bli kul att titta på, sen kan vi ju hålla tummarna för att det skall dyka upp några solstrålar.

Ha en härlig dag // Helén

Idag fyller min älskade Stora Yster År

Grattis på din dag, kära yster



När ingen annan lyssnade då lyssnade du
När jag behöver någon då finns alltid du
Det vi delar, delar ingen annan
Det är Du och jag i glädje och sorg
Ínga ord behövs.
Jag älskar dig min kära Yster





Ny vecka med ny utmaningar :)

ja lördagen avslutades ju med härlig speedway även om vädret inte var på topp men vi hade utrustat oss med filt och regnskydd, så det var så mysigt som det kunde vara och vi fick känn brummet i kroppen och doften i näsan och bara det är underbart.
På söndagen åkte vi och hälsade på Lisa o Tobbe och Linnea, tyvärr fick vi inte träffa Ellen för trist nog så sov under hela vårat besök :( men så är det ju ibland, det var trevligt som alltid att träffas för vi är lite dåliga på det ibland och vi saknar det massor och önskar verkligen att vi kunde ses mer.
Lilla Linnea är ju ett charmtroll som vanligt och på lördag skall vi gå och titta på hennes dansavslutning och det skall verkligen bli jättekul.
Annars rullar allt på och jag mår bra och njuter av min mosade kost, idag var jag och tog bort agrafferna och bytte ut förbanden, känns väldigt skönt och Dsk sa att det så bra ut, lite rött där agrafferna suttit men det brukar det vara så jag njuter för varje dag av mitt nya liv, skall tillbaka till läkaren på fredag, fö att vara sjukskriven ett tag till, man har ju inte samma ork plus att det tar ju upp all min tid att äta och dricka och framförallt komma ihåg att äta, och sen är det ju min motion, det går bra vissa dagar bättre andra dagar är jag lite latare...

Ikväll är det dags för lite härlig fotboll, Mathilda skall spela match på slättadam och Moster skall heja på ....

Lite bilder....



Kan man vara gladare....



Stora Linnea med sin Stora tågbana

Ha en fantastisk måndag // Helén

Speedway....

ja då är det äntligen dags för SPEEDWAY på Ullevi igen...Hurra, för fy bubblan vad jag saknar metanoldoften i hjärtat, det är jobbigt att älska en sport så mycket och samtidigt bo i en stad som inte kunde se till att sporten överlevde, men det finns några eldsjälar som kämpar för speedwayens återkomst till Göteborg, som tur är.

Igår var ju första dagen med min nya meny, mosat... och det har aldrig smakat så bra med mat, det blev fiskbullar (som jag inte gillar egentligen men det är mjukt), varmrökt makrill, och morötter och potatis, herregud va gott och mitt fastevärde på sockret sjunker stadigt så det känns skönt.

Sen var det återigen dags för ett träningspass med min PT Johan :) han var ute och pushade sin moster, en rask promenad på 50 min sen lite styrka när vi kom hem, och jag känner mig lyckligt lottad som har honom ♥ jag blir peppad av honom och hans engegemang, sen kom min lilla mamma och hälsade på en stund, det var mysigt, mycket prat blev det som vanligt, sen blev det middag, film, sömn och idag sov jag tills klockan var nästan 9, efter OP sover jag som en prinsessa.

Nu vankas frukost, väckning av fru, melodikrysset, promenad

 

Ha en underbar dag // Helén


Trött o glad

Har precis kommit hem från en svettig promenad med stavar påhejad av min systerson, sen körde han med sin moster så hon fick träna lite dolda muskler, men herregud vad jag mår bra, solen skiner livet är härligt...nu blir det en dusch lite slappande på balkongen för att sedan handla lite för imorgon är det ju dags att börja ÄTA mosad mat.... :) längtar faktiskt efter att få tugga oh känna maten i munnen...låter bisarrt men så e det.
Nu blir det inte mer för denna gång

Ha en solig dag // Helén

Kolla gärna in denna länken...

Hej alla mina läsare, kolla gärna in denna länk


http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=118318488
180221&ref=ts


Mvh Helén

½ kg om dagen

ja det är i den takten som jag tappar vikt just nu, men det trappar kanske ner när jag på fredag får börja äta mjuk mat (allt som man kan mosa med gaffel), ser fram emot det trots att jag fortfarande inte känner något som helst sug efter mat, jag kan inte ens känna hur gått det var med Tacos, indrar om dom lobotomerade en samtidigt.... men jag mår jättebra och känner mig pigg o glad, har nu bokat tid på måndag för att ta agrafferna på magen skall även boka tid hos doktorn för att ta lite prover för att kolla mina blodfetter.
Idag skall jag nu först ta en promenad med min härliga Ullis, sen skall jag nog ta en tur till jobbet, därefter bär det av till torslanda, till systeryster som skall ha nåt Forever-party, det är Aloe Vera produkter, vi skall tydligen få ett skönt fotbad det säger man ju inte nej till.
Sen vips var denna dagen .... pooff borta, man känner hur tiden bara springer iväg och jag älskar den nya tiden av mitt liv sen mitten på januari har jag gått ner 16,5 kg och jag kommer i kläder som jag inte kunnat ha på lääänge och vissa har jag fått lägga bort för dom är för STORA...I LOVE IT, jag är glad för minsta framsteg.

Igår var Syster Sara hos mig och hälsade på och jag fick en jättefin ljusstake/vas med stenar och ljus i tack !!, sen fick jag ett stort kuvert med ett jättefint kort och ett presentkort på Johanssons skor av mina söta kollegor och boende, detta skall jag spara till jag kan köpa mina röda high heels :) ♥

 



Kanske ett par sådana här.....
( bilden är från  www.brandos.se )

Ja livet är härligt...

Ha en underbar dag // Helén


Nytt liv

Ja nu är operationen över och jag har just påbörjat en ny del av mitt liv, det känns ganska ofattbart.
Jag mår bra, ingen direkt värk känns lite som träningsvärk, inga som helst hungerkänslor vilket är jobbigt och skönt på samma gång, jobbigt för jag skall ju få i mig 1500 ml flytande varje dag och det är inte så lätt (sen tillhör jag ju den lite sjåpiga skaran som inte vill må dåligt och pressar jag mig för mycket så kan jag få s.k dumping, illamående etc) sen är det det ju skönt att inte känna hungerkänsla eller sug efter något, innan var man ju mest sugen hela tiden.
På operationsdagen kom jag upp till avdelningen där jag fick byta om till hemska sjukhuskläder (inkl herrkalsingar som var lite stora...)sen väntade jag på transport till op, när jag kom dit var den första op lite försenad så jag fick ligga och vänta nästan 2 timmar men det gick bra dom satte dropp på mig och sen hade jag sällskap av en ssk som skulle vara med och kolla på min op, när det väl var min tur så gick jag in till opbordet och där var det full ruljans och en massa människor (alla lika trevliga) det sattes på blt-machetteekg och en massa annat sen var det dags att andas in godsakerna, jag minns att alla sa sov gott Helén, det som kom efter det var uppvaknadet och jag ville inte alls vakna man sover ju så gott... fick direkt lite smärtstillande och sen var det bara att fokusera på att vakna, göra blåsövningar för lungorna, tillslut fick jag även sätta mig på sängkanten och stå på golvet, det är viktigt att komma igång så fort som möjligt för bästa tillfrisknandet.
Sen var det åter upp till avd, där fick jag först ett enkelrum men fick sen byta till ett 3 rum, där låg även man som opererades innan mig (samma op), första dygnet var lite jobbigt jag kände mig väldigt stressad, det var jobbigt med kateter och nålarna i armarna, var uppe och gick i korridoren på natten till slut sa ssk att jag skulle få lite lugnande för min puls var hög, därefter somnade jag en stund, dagen efter kändes bättre för varje stund som gick det var ju även då jag fick börja dricka och fram på kvllen var jag riktigt pigg, jag har ju haft massa besök av mina fina systrar syskonbarn, svåger och naturligtvis min fina fru och son, alla mina syskonbarn kom med rosa blommor.
Natten efter sov jag bättre mådde lite ill en stund men det försvann och igår morse när jag vaknade mådde jag mycket bra och kände mig pigg, tog en liten dusch åt lite frukost sen kom läkaren och pratade lite och sa att jag fick åka hem...skönt.
Att komma hem är ljuvligt, men man måste ju hela tiden ha koll på att man får i sig mat (flytande) och det är inte så lätt för man tycker att man måste dricka hela tiden, men det här är ju en nystart och jag får  en andra chans i lvet att göra något bra för mig själv.

Jag är så tacksam för allt stöd jag får, Tack!!

Idag skall jag gå på Mikaelas dansuppvisning, det skall bli jättetrevligt, sen ser ju vädret ut att bli ljuvligt så den här dagen blir nog underbar.

Lite bilder

Fem små hål på en snart minskande mage.....


Denna fina hade Mathilda valt


Denna från Johan o Ullis


Denna valde Söta Johanna


Och denn underbara Gerbera valde Mikaela

Nu hoppas jag att ni alla får en underbar söndag// Helén


RSS 2.0