Regn....

Jag avskyr regn, men längtar absolut inte efter snön.
Igår blev det Haga julmarknad men inte fick vi någon direkt julstämning, för när vi väl kom dit så kom även regnet och då menar jag REGN, för fy bubblan vad det öste ner, men vi fick köpt lite gott iaf, lite hembakade godsaker, salami, bröd och när vi var klara så försvann regnet... därefter åkte vi hem och Cissi lagade god middag sen blev det bara mys och slappa för sen skulle Cissi ut, så det blev en bra dag.
Idag är det ju första advent men stämningen har inte kommit, det är lite svårt när man är van vid att kunna pyssla inför julen och jag älskar att göra det men vet ni vad, det kommer en jul till och då får jag väl pyssla dubbelt, och stämningen kommer.
Idag skall vi till naturhistoriska museet och sen skall jag till min kära syster, svåger och mina små godingar och då kommer nog lite julkänsla.

Dagens svammel

Alla är värda både en och två chanser
När vet man när man skall utesluta någon
ur sitt liv


//Helén

West Side...

Igår var jag ju ute med jobbet och vi hade en jättetrevlig kväll, och West side story var verkligen jättebra och än en gång inser man vilken tur man har att jobba med människor som är så underbara och som man har roligt med.
Efter det gick jag och mötte upp Cissi eftersom hon hade nyckeln och min gulliga lillasyter var på date ♥ och på vägen dit mötte jag några idioter varav en hoppade mitt framför mig som en tönt och jag bad han flytta på sig och då tyckte han att jag var kaxig... suck, jaja iaf så slutade det att jag putte lite på han så han skulle flytta på sig, vilket han gjorde för att 2 sekunder senare kasta en ölflaska mot mig som landade precis vid mina fötter (och mest över hela gatan), jävla nöthuvud..jag bara gick.
Idag är inget bestämt, skall se om jag kan få med mig Cissi på Haga julmarknad, men jag en stund i taget.

Och nu mina vänner en liten sak jag önskar mig i julklapp



www.bagsanfashion.com

Ha en ljuvlig dag // Helén

Tänk vilka underbara människor det finns...

..som bara öppnar sina hjärtan och hem för oss, min fina lillasyster Cattis som låter oss bo här och våran fantastiska kollega Maija som erbjudit oss att bo hos henne när hon åker till australien, sen ett par dagar hos cissis mamma och därefter är mitt liv som en kringresande cirkusapa slut, jag tror knappt jag kommer vilja lämna mitt hem på väldigt länge då, man tar vissa saker för givet i sitt liv men tro mig, man lär sig av dom oväntade saker som händer i sitt liv och det jag har lärt mig är att vissa saker händer vare sig man vill eller inte och ens krav på livet förändras, man lär sig en ny grad av tacksamhet och ödmjukhet.
Igår var det dags för jobb igen och det var så mysigt, sen kom Cissi och hämtade mig, sen blev det bara hem, laga lite mat och slappa.
Idag skall  jag gå ut med jobbet, först skall vi gå till Othello och äta därefter till Operan och titta på West Side Story, det skall bli riktigt kul.

Ha en underbar dag med sol i hjärtat (för ute finns det ju knappast någon...)

// Helén

Ärlig... en definitionsfråga

Det var riktigt trevligt att jobba igår, för jag kan aldrig säga det för många gånger..Jag har världens bästa arbetskamrater och är tacksam för att dom finns.
Allt flyter på och det närmar sig dag för dag tills vi skall flytta och jag längtar jättemycket, det känns som jag har kraft att verkligen ta tag i saker och fokusera på vad som är bra och ta tag i det som är mindre bra.
Idag är jag ledig och har inget särskilt planerat, vill gå på bio men vi får se vad som händer.
Dagens svammel
Som ett öppet sår
läker med tiden
Så gör även jag
// Helén

Ikea...

...ja det blev ett besök och vi fick köpt lamporna som vi ville ha och en liten lila kamera fick vi köpt med (dock inte på ikea..) sen åkte vi och lämnade av det hemma hos Cissis mamma och sen hem och spelade Backpacker 3, ett gammalt spel men som vi faktiskt inte spelat tidigare, idag blir det jobb.
Sen har vi bokat in att åka till Ullared den 1 dec, vårat favvoställe.

Här kommer bilden på Zara Olssons målning



Visst är den fin och den gjorde hon på ca5-10 min...sjukt, vilken talang.



Pyjamas time på ett litet lamm och den elaka puman...hahaha

Ha en underbar dag // Helén

En dag kvar....

...sen är det dags att börja jobba igen, och sakta men säkert går livet framåt.
Idag funderar vi på att åka till Ikea och kanske börja handla lite nytt som vi vill ha, vi har bestämt oss för detta OBS! Bilderna är från  www.ikea.se 


Denna säng har vi valt, vi gillar båda detta mörka mysiga (skall dock tillägga att jag var inne på vitt, varför vet jag inte)


Till sängen blir det dessa små käcka byråer

Och slutligen....



Denna bordslampa (som vi även skall ha en stor i vardagsrummet)

Och om vi får som vi vill skall vi ha marinblåa och vita väggar, men vi måste prata med hyresvärden först.
Så nu vet ni lite hur vi skall ha det men självklart kommer jag fota och lägga ut sen när vi väl flyttat, vilket fick mig att inse att jag måste verkligen införskaffa mig en ny kamera.

Senare ikväll skall vi åka hem till Cissis mamma och umgås lite och det är alltid lika mysigt.


Dagens svammel

Lyssna till ditt hjärta
för utan hjärtat
vad är vi då


// Helén

Lördag igen

Nu har jag och Cissi sovit borta i två nätter och bara myst, igår var vi på en kompis till Cissi, Zaras utställning på sin skola, hon läser på KV, konst och herregud vad duktiga dom är och Zara är helt grym, vi fick en tavla på duk som hon gjort och jag skall bara kolla så det är ok med henne, så skall jag lägga ut den här, vi fick se massa fina konstverk och sen fick vi göra egna pins med, bild kommer.
Idag är det lördag och jag har inget planerat, vi får se vad som händer.
Jag var ju i Kärra och packade häromdagen och visst känns det konstigt, jag packade ju ner massa foton och andra grejer (och herregud vad man samlar på sig med åren... ändå har jag rensat i omgångar), men jag står för mitt beslut och ser fram emot att flytta ihop med Cissi och man vet aldrig hur framtiden ser ut så jag njuter av en dag i taget.
Nu skall jag äta och pussas lite.
Ha en underbar lördag// Helen

Blandade känslor

Tror knappt det är sant...solen skiner idag med, men fy sjutton vad kallt det var ute, var precis ute och handlade och det var sjukt kallt.
Vi var ju och kollade och mätte i lägenheten igår och tänk vad man missar första gången man är där, men nu har vi järnkoll på läget, nu skall vi bara prata med hyresvärden om vi får måla om lite så vi får det som vi vill, oavsett så kommer vi få det jättefint och balkongen är underbart stor och vi ser hela stan.
Nu har min fina precis vaknat och skall snart åka och jobba, själv skall jag ut till Kärra och packa lite.



Längtar tillbaka till Rhodos, jag verkligen älskar Rhodos

Dagens svammel

Att bli kär är något man blir
inte som man väljer

// Helén

Sunny day

Visst är det underbart när solen lyser, man får nya krafter, nu skall vi snart iväg till lägenheten, Cissi är iväg och hälsar på sitt gamla jobb(mitt nuvarande...) sen skall vi mötas upp för att kolla, själv har jag plockat undan lite, ni förstår när man bor 3 pers på ca 40 kvm får man baske mig hålla undan och alla har mycket kläder och ändå har vi inte tagit med oss speciellt mycket, resten ligger på Humlans lager.... tur att vi skall flytta in i en trea, vi behöver plats för alla skor (japp, Cissi gillar både skor och kläder lika mycket som jag, dock inte väskor..hahaha), kläder och alla mina väskor.
Sen har jag hunnit laga middag till sen och duschat så nu är jag snart redo för att åka.
Idag blir en underbar dag.
Dagens svammel
Lyckan sitter i dina val
dina val är fria
friheten är sin egen
Vårda dina val
stå för dom
för Du har gjort ett val
//Helén

Ja då börjar vi om igen....

Hej mina små glada läsare :)
Då gör vi ett nytt försök till att blogga, och alla vet väl att man inte måste gilla det man läser för då är det bara att sluta eller fortsätta, man har helt fritt val.
Då kör vi, ja som jag skrivit tidigare så vet ni att jag har skilt mig och träffat en ny, och min nya kärlek heter Cecilia och är endast 20 underbara år, vilket gör henne till lammkött och mig till Puma (och vi ligger rätt i tiden, för det är tydligen på modet att ha en yngre/äldre partner och att vara en Puma är helt ok...)
Vi träffades på jobbet och det har växt till ett seriöst förhållande, självklart märker man åldersskillnaden, men det är ju faktiskt upp till oss hur vi låter den påverka oss och till er som undrar, nej jag önskar inte att jag vore 20, jag gillar att vara 40 och hon får mig att se på livet med nya ögon och uppskatta mig själv för den jag är.
Tillsammans lär vi oss att leva med allt vad livet ger oss, och vi har inte haft det så lätt och jag är inte alltid den mest lättsamma att vara med, men hon är en underbar människa med ett gigantiskt hjärta och ett har en otrolig förståelse för allt jag går igenom och jag är tacksam för att hon kom in i mitt liv..
Vi har precis fått en lägenhet som vi flyttar in i, i slutet av Januari, vi bor just nu hos min fantastiska lillasyster Catharina som hade hjärtat att låta oss bo med henne och det finns knappt ord för att beskriva min tacksamhet mot henne ♥
Jag vill också säga att jag tror inte på att ångra saker man redan har gjort, självklart önskar jag att vissa saker kunde sköts bättre, jag har nog sårat min beskärda dela av människor och jag är ledsen för detta men nu måste jag fokusera framåt  och återigen våga njuta av allt som livet erbjuder.
Som alla vet så är min familj mitt liv och även om min familjebild har förändrats så betyder fortfarande familjen allt och nu är Cissi en del i mitt liv och i min familjebild och tiden kommer ge alla chansen att se allt det goda med min förändring och inse att jag är samma men annorlunda.
Jag har varit sjuksriven en tid, för allt som händer i mitt liv tar stryk på en, även om man tror att man klarar allt men nu börjar allt lösa sig lite i taget.
Idag träffade min söta mamma en snabbis, sen kom Mathilda, min största systerdotter, s skulle vi gå på stan då jag lovat henne en sådan där mössa med tofs på som alla springer omkring med, och vilken tur, precis den hon ville ha fanns, sen blev det en smarrig fika, ett besök på balders hage, massa prat och sen åkte vi ut till torslanda.
Fick en mysig stund med alla barnen och min söta syster Jeanette och min gamla svåger...
Imorgon skall vi åka och kolla på lägenheten igen för att mäta och verkligen kolla in detaljerna, det skall bli sååå mysigt, nej nu skall jag spela lite slotomaina på FB (japp, har blivit helt såld på detta) pussa Cissi, äta lite
sen sova.
På återseende och självklart blir det ett...
Dagens Svammel

Den ovillkorliga kärleken
är den man får när
man älskar med hjärtat







RSS 2.0