Ja nu har det gått...

ett tag igen och nu har det hänt en del, jag gick med i Viktväktarna förra veckan och där har man ju varit med ett antal gånger förut och misslyckats... och vad skulle vara annorlunda denna gången, jo Jag, tror att min motivation är annorlunda eftersom jag skall bli opererad (vet fortfarande inte när), min kära vän Sara fick mig att prova denna gången och var nu på min andra vägning igår och döm om min lycka när jag hade gått ner hela 3,8 kg bara på en vecka, sen är jag ju självklart realist så jag fattar ju att så bra kan det ju inte gå hela tiden men det är ju en underbar start, och jag har inte varit hungrig, det skall också tilläggas att jag alla andra gånger fuskat redan första veckan och har varit hysteriskt godisugen, men återigen, det har varit en annorlunda star och jag hoppas att detta kommer att gå bra för mig.
  www.viktvaktarna.se

Sen skall jag bara säga, Tandvärk är det värsta som finns i synnerhet när man som jag lider av Tandläkarskräck, fick ont i en tand förra helgen, men tandvärken kom med besked i Fredags, har jobbat hela helgen med etta onda fy sjutton vad jobbigt, men kom iväg till tandläkaren igår och hon trodde att jag hade nån spricka i tanden som hon inte kunde se, hon slipade ner "kullarna" på tanden för att ta bort trycket och då kan det onda försvinna och tanden får en chans att bli bättre, men har har haft ont idag med, får väl se hur länge jag står ut annars får dom dra skiten...



Nu till helgen skall vi ju ha Yster SPA, det blir en underbar dag med massa mys, ompyssling och hemma spa, hemma hos oss och massa nyttig mat, längtar såååå mycket efter detta

Nu skall jag och min underbara fru vara ledig tillsammans i fem dagar och passa på att få massa kvalitetstid ihop och pyssla om varandra.
Nu skall jag väcka henne för hon har somnat såå gott på soffan så vi kan koja.

God natt// Helén

Nu är det onsdag igen....

och veckorna bara skyndar förbi, men vad som är bra med det är ju att vi går mot ljusare tider och jag längtar så tills ljuset och värmen kommer.
Jag tycker det har varit en härlig början på året och vad som är personligt roligt är att pilen på vågen börjar peka stadigt neråt och det känns ju alltid bra även om vikten bara är ett verktyg, det viktiga är ju hur man känner sig och jag känner mig fantastisk just nu.
Vet fortfarande inget om när operationen blir men men, ingen ide att ödsla tid på att vänta, går bara onödig energi till det... och det finns så mycket roligare saker att lägga sin energi på.
Jag berättade ju för en tid sedan att jag tycker att man skall vårda sitt äktenskap hela tiden, i ett bra äktenskap krävs det att man jobbar på det och att man fortfarande efter alla år överraskar varandra och uppskattar varandra, att man är ärliga och pratar om saker, att man umgås.
Annelie hade ju sin överraskningsdag i höstas (finns att läsa om tidigare i bloggen) och nu är det min tur och eftrsom min fantastiska fru läser denna blogg så kan jag ju inte tala om vad vi skall göra, men jag får berätta efteråt, men det kommer dröja ett par veckor till.
I helgen var vi på kalas hos Jeanette och det var som alltid lika trevligt, men tyvärr glömde jag att ta några som helst kort, när vi var där fick vi veta att våran Storayster  och hennes Mats skall åka till Lanzarote på fredag.....till värmen!!!!! Lite avis blir man men jag hoppas verkligen att dom får det underbart och kanske kan dom hitta en lite VÄSKA till yster...

Och på tal om väska.....

Denna VILL jag ha....

 



och dessa... men får vänta tills foten kommer i dom

Ni kan hitta dessa och så massa fina grejer på  www.bagsandfashion.com

Ha nu en underbar dag // Helén


Ledig i tre dagar...

och det känns gott, jag älskar mitt jobb men man skall alltid njuta av sin lediga tid och ta vara på allt vad livet bjuder på.
Andar finns dom, vem vet, jag tillhör väl inte dom troende direkt men visst finns det saker man inte kan förklara men då undrar jag, Måste det verkligen finnas en förklaring på allt som händer i livet, vi önskar kanske att det fanns svar på allt men jag tror att man mår bättre om man bara accepterar att man inte kan få en förklaring på allt som sker i livet.
Liv efter döden, jag tror inte på det, jag tror man får 1 chans och det är därför man skall ta vara på varje dag.
Jag tror, att människor som tror, vare sig det är på Gud eller på andar har ett behov att det skall finnas en förklaring på allt, jag tror också att dom känner en trygghet i att det finns något mer än bara det vi ser och Jag har respekt för att vi alla tror olika och förväntar mig att människor skall ha samma respekt för det jag tror.

Jag önskar ibland att livet var enkelt, men samtidigt, hade jag varit lyckligare då, jag tror att kämpa för olika mål i livet gör att man njuter när man väl uppnår sina mål oavsett vad för mål, hur små eller stora mål det är, och att sätta upp mål i livet tror jag är viktigt.

Ni vet hur mycket min familj betyder för mig, jag är så lyckligt lottad som har så mycket kärlek runt mig och det gör att man klarar så mycket mer än vad man tror, men ibland tar jag kanske på mig mer än vad jag egentligen orkar och har en liten stress nissa inom mig, men jag har många att prata med och jag kan inte ändra på mig som person men jag kan lära mig att tänka mig för ibland och många tycker att jag skulle behöva lära mig att säga nej och det kanske jag behöver göra men å andra sidan kommer jag inte må så bra om jag säger nej och jag tycker om att finnas där för dom som behöver mig och dom finns ju där när jag behöver dom.

Sen är det ju så, att jag har den absolut mest fantastiska kvinna, min Fru som alltid finns där för mig vad som än händer och hon står ut med mina konstiga infall, Mitt hjärta är hennes till fullo och jag är glad för varje dag vi delar våra liv.






Lev med kärlek i hjärtat // Helen


GRATTIS MIN ÄLSKADE YSTER

Idag fyller min kära yster år och hon är en fantastisk människa och det är underbart att få vara syster med henne, hon ger mig så oerhört mycket glädje i livet, Jag älskar dig kära Yster



Här är hon en varm och go kväll på Rhodos

Måste ju också visa smycken jag gjort med saker jag köpt på bla Pyssel o Papp ute på Hönö

Fina va

 

Ha nu en härlig dag nu skall jag iväg till Tjockiskliniken sen blir det arbete // Helén


As time fly by.....

Ja herregud vad dagarna fullkomligt rusar iväg och tror ni inte att jag är lite förkyld igen men utan att må dåligt denna gång, idag flyttade det ner från näsan till halsen så idag har jag mest kraxat som en kråka.... och jag som har haft några extra dagar ledigt, men jag har haft det mysigt ändå, i lördags var vi hemma hos Johan o Ullis och spelade WII och Manhattan och lite TP hann vi med oxå, det var en supermysig kväll, TACK mina godingar (och naturligtvis vann jag i det stora hela... haha)
Sen var vi ute och shoppade en ny lampa till vårat sovrum, och det är ju alltid svårt att veta vad man vill ha men vi lyckades hitta den vi ville ha tillslut...
I söndags var Jea här med all mina små godingar till syskonbarn och vi var ute och åkte pulka i det härliga vintervädret (och JAG åkte inte pulka, kommer nog ner i en men skulle nog ha svårare att ta mig upp...haha) Johan och Ullis var oxå med och åkte sen gick vi hem till oss och lagade en god middag och bara mös fram till kvällen när dom skulle åka hem.
På måndagen var jag hos min fantastiska fotterapeut Satu på Kärra kroppsvård  www.karrakroppsvard.se och Annelie var och klippte av sig sitt hår så nu har jag en betydligt mer korthårig fru.
Sen har vi bara slappat fram tills vi skulle jobba torsdag och fredag och nu är det fredag kväll och nu är det bara mys hela helgen.
Nästa vecka är det dags att åka till tjockiskliniken för att träffa sköterskan igen och förhoppningsvis få veta lite mer om när min OP skall bli.

Här kommer lite bilder



Sebbe o Johanna på väg utför



Johan o Ullis på väg upp efter en härlig tur nerför



Och vi avslutar med en bild på våran nya fina lampa...

Ha nu en härlig helg// Helén

Gott Nytt år

Ja nu är det 2010 och jag hoppas att detta blir ett fantastiskt år och det ser ljust ut, för visst tycker man att varje nyårsafton är ett avstamp mot bättre tider varje gång, och det är ju så det skall vara ,man skall våga tro på framtiden och tro på att positiva saker kommer hända.
Några nyårslöften ger vi inte längre, det viktigaste är vad vi lovar oss själva och det gäller ju för hela året.
Våran nyår firades hemma med god mat, lite spel och bara mys, jag o Annelie är ju inga direkta kvällsmänniskor så det var knappt att vi orkade vara vakna till tolvslaget men det var vi och det är ju lika vackert varje år, men i år tänkte jag faktiskt så här angående fyrverkeriet... vackert men dyrt, tycker att folk klagar på att dom inte har pengar men att köpa fyrverkerier och elda upp pengarna det finns det oftast resurser till, nu fick jag gnällt lite oxå men det gör jag inte så ofta så det bjuder jag på...
Jag är ju som dom flesta vet ingen vintermänniska..brrr jag älskar sol och värme, men jag måste ju medge att jag tycker det är så fint ute nu men lite snö och sol, då kan jag ta lite kyla, igår på dagen var jag och Annelie på en liten gravrunda och tände ljus och la en orange ros hos våra kära som inte finns med oss längre och det var så vackert ute, himlen var ljuvlig och man fick en riktigt må bra känsla av att få njuta av detta.
Våra hjärtan rymmer både glädje och sorg, det gäller bara att våga känna båda och jag kan av min egna erfarenhet säga att man klarar mer än vad man tror även om man inte alltid tror detta, att våga be om hjälp, även om det inte alltid är så lätt.

Med detta önskar jag er alla ett Gott 2010

//Helén

RSS 2.0