Ullared....

Japp där var vi igår, på Sebbes önskan, han fick shoppat massor och vi fick shoppat lite grann men inga kläder lite småprylar bara.
Idag håller jag på att byta sofföverdrag, gardiner , lampskärmar allt till lite mörkare nu inför hösten, det är så kul med soffan (Ektorp från IKEA) att man kan byta och vips så får man ett nytt rum.
Även om jag inte är någon höst och vinter människa så måste jag ändå säga att när solen skiner och det är lite lagom kyligt och träden skiftar i alla möjliga färger s, visst är det mycket vackert, men jag är absolut en sommar människa, jag avskyr att ha långbyxor och strumpor, strumpor är ju direkt kvävande...hu jeda mig.

I måndags efter jobbet var jag hos Satu och fick massage  www.karrakroppsvard.se hon är bäst och ni som aldrig testat fotvård eller massage m.m då är det dags nu det är bara att ringa henne och boka, hon säljer även massa fina grejer som är både bra presenter och till en själv.
Hon håller också på att starta upp en webb shop, skriver ut här när den är klar så kan ni gå in där och kika.

Därefter var jag och klippte mig och färgade håret, en brun färg blev det och som alltid när jag klipper mig hos Seth på Kärra Hårteam så blir jag supernöjd.

Nej nu är det dags att gå ner i tvättstugan, på återseende// Helén

Vilken underbar lördag jag fick...

först åkte Sebbe och hämtade sin gulliga kusin Oliver som skulle sova här, när dom kom så stack jag och annelie iväg till blomsterlandet och inhandlade lite nya växter till både in och utsidan, vi har tänkt göra ett litet tomtar o trollprojekt på våran framsida.
Därefter bar det iväg på min hemliga utflykt o färden gick åt Lerums hållet och då trodde jag att "japp vi skall till Nääs slott...men icke, vi åkte förbi och nu blev jag ju helt förvirrad och tänkte att nästa ort var ju Alingsås och där finns ju inget, men visst svängde hon in i Alingsås, vi parkerade och promenerade in mot Centrum och jag var helt novis, men när vi kom fram till Lilla torget i Alingsås fick jag se vårat mål.... Lightning in Alingsås, en ljussättningutställning i stan, 6 olika platser som var ljussatta på olika sätt av 6 olika ljuskonstnärer från hela världen, man promenerade runt med en guide som berättade om alla installationer, det var helt fantastiskt vackert och vi kommer defenitivt gå fler år, naturligtvis var vi ute och åt, det blev på en mysig Kinaresturang precis vi torget, där åt vi en mycket god Kinesisk/ Thailändsk buffé, själva guidningen tog ca 1,45 timme, så jag förstod varför man skulle ha på sig fotvänliga skor, sen bar det hemåt och på vägen hemåt blev det en liten kortis på Casinot men turen var inte riktigt på våran sida så istället åkte vi hem och bara mös.
Idag har vi varit o kollat på Mathildas cup och det är alltid mysigt med lite fotboll, men det är alltid roligare att se fotboll utomhus...
Sen åkte vi hem till min lillasyster och pratade och pratade och blev bjudna på en underbart god middag, lax på spenatbädd men räk och löksås och ris, det var så himla gott, Tack kära yster.
Nu har vi precis kommit hem och skall bara mysa resten av kvällen.

Ha en underbar dag // Helén

En liten sak till...

Likt en blomma i solens strålar
måste även livet vattnas
Som en rosknopp
Man måste livet vårda



Kärlek till alla // Kram Helén


Ny dag...

Godmorgon, idag är en Hemlig dag... Min underbara fru har planerat en aktivitet idag och jag har ingen susning om vad det kan vara enda ledtråden är att vi skall vara ute och jag skall klä mig varmt, lite fint och bekväma skor, hur går detta ihop... jag är så fruktansvärt nyfiken och vi skall åka vid fyratiden.
Jag lovar att berätta så fort jag vet hur dagen blev.
Idag kommer Sebbes kusin Oliver hit och skall sova över, det är hans Fasters stora son, det är så roligt att dom håller kontakten eftersom Sebbe tyvärr inte träffar sin pappa.
Titta gärna in på Sebbes fasters blogg, hon skriver bra  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fnoomitingeling.blogspot.com%2F%3Fspref%3Dfb&h=e537378266de26100c335815a6bde1cb 

Imorgon är det dgas för Crawford cup för Mathilda, cupen börjar redan vid 8,15 men det blir nog att vi åker, moster är ju största fanset... och Annelie jobbar ju faktiskt på Crawford så det så....

Snart fyller ju mina godingar Johan o Ullis år, 25 år.... vad skall vi hitta på till dom... Love U

Sebbe vill åka till Ullared oxå, så vi får väl se om vi åker dit på tisdag, det passar ju bra för då kan man ju inhandla lite julklappar

Sen vill jag också uppmana till mysigaste Julmarknaden på Tjolöholms slott

18-22 novemberJul på Tjolöholms Slott
För tjugoandra året i rad är det dags för en av Västsveriges största julmarknader. Under fem dagar gästar ett hundratals hantverkare och småskaliga matproducenter godset I Slottskyrkan bjuds det på musikunderhållning och grevinnan Bonde visar slottet för alla besökare. Jultomten tar emot barnens önskelistor vid öppna spisen och i slottsmatsalen serveras kaffe med dopp. Årets nyhet är att besökarna varje kväll får ta del av en sprakande eldfest - med slottet som ett spektakulärt bakgrundssceneri visas en eldkonst som sätter guldkant på Jul på Tjolöholms Slott! 
Gruppbesökare, läs mer här.

Öppet ons kl 12-20, tors-fre kl 10-20, lör kl 10-18, sön kl 10-17.  

 Det var allt för idag // Helén


Söndag... och vackert väder

Ingen husvisning blev det igår, det låg redan 15 bud på detta objekt och då hoppade vi över, men det var ju bara ett "kul att se" hus, idag bär det av till torslanda och titta på ett "pepparkakshus" det skall bli intressant, sen kanske en liten fika hos yster när vi ändå är i faggorna.
Gårdagen var helt fantastiskt mysig, gravrundan blev lyckad och vädret gjorde ju att man  blev pigg och glad.
Nu till en fråga, har ni några tips på loppisar, jag är ute efter en stol i stål med mycket krusiduller, jag skall ha den för att plantera i... lite som på bilden här

Och nu till något helt annat....JAG LÄNGTAR TILL RHODOS....

 

Detta är Posedonia vårat favorithotell...(bilden är från  www.ving.se  )

Kolla  här

http://www.ving.se/book/bookMatrix.aspx?hotelid=40695&resortid=1124&itemId=40695


Japp det var allt för nu, ha en solig dag // Helén


Godmorgon

Ja man vet aldrig vad som skall hända i livet så det är bara att leva en dag i taget...
Veckan har rullat på som vanligt, förra söndagen var vi hos min lillasyster Jeanette och åt middag, det var så gott och mysigt, dom har fått sååå fint hemma, Mikael är en grymt duktig hemma fixare.
Idag och imorgon skall vi gå och kolla på hus, ett i Mölndal idag (har aldrig kollat så det kan vara kul, huset ser så mysigt ut) och Torslanda imorgon.
Vi skall även ha en liten gravrunda och göra fint inför höst o vinter.
Här kommer en fin dikt jag hittade på nätet, vet ej vem som skrivit den, men den är enkel och fin, enjoy...



Om en droppe vatten var en kram,

skulle jag ge dej havet.

Om ett moln var en puss,

skulle jag ge dej himlen.

Och om kärlek var värme,

skulle jag ge dej solen.




Livet

Ja visst låter rubriken djup...
Men livet är på djupt och ytligt det beror ju på hur man lever sitt liv, eller hur!
Att leva livet för mig innebär att veta hur Jag vill ha det, och vad som får mig att må bra och vad som berikar mitt liv, och livet är trots allt inget som varar för evigt så det gäller att man tar vara på varje dag och det är så jag lever mitt liv, jag omger mig med det som får mig att må bra och det är många saker, min underbara familj, ett bra jobb, härliga arbetskamrater, drömmar och mål för framtiden, jag ödslar sällan eller aldrig tid på människor som tar bara tar min energi utan att jag får någon tillbaka, och på saker som jag inte kan påverka.
Detta fungerar för mig, men det är inte säkert att det fungerar för alla.
Misstag är något som vi alla gör i livet, det som är viktigt är att man lär sig utav dom och undviker att göra samma misstag om igen.

Jag kan inte säga att livet alltid är lätt och alltid rättvist, men jag kan säga att livet är värt att kämpa för och alla kan göra sin del för en bättre värld, man måste inte tänka så stort, det räcker med att våga leva.

Ha nu en underbar dag, nu skall det bli lite frukost och melodikryss, sen bär det av till arbetet vi 13 tiden.

"Life is a wonderful thing..."  // Helen

Femkamp och körkort

Först och främst vill jag bara säga att våran undera Sebbe tog sitt körkort idag och vips så är han sååå himla vuxen. GRATTIS GUBBEN We love you ♥

 

I lördags var vi på Liseberg i ösregn och spelade femkamp, herregud vad roligt vi hade vädret till trots... Jeanette vann femkampen totalt och min lilla fru kom sist, själv kom jag på en mycket hedervärd 3:plats och dessutom så satte jag en fotbollsstraff och vann en jättestor och jätterosa hund, alla vann lite olika saker, bl.a en megastor kexchoklad, en megastor marabouchoklad, stor tiger liten tiger, lite godis, en liten häst en liten bil, filmer ja det blev lite grann, en tripp till tyrolen blev det för lite öl o mat (fick lite flashbacks där inne, här har man haft många roliga stunder)ja vi hade en helt fantastisk dag.

Vi gav även min svåger Mats en jättefin kompass i en trälåda för han är färdig sjökapten nu, med texten "så du alltid hittar hem..." på ingraverat på en mässingsbricka glömde ta kort på den...

På söndagen var Ullis bror här och satte in ett eluttag i köket TACK, sen åkte vi till IKEA och köpte ny bänkbelysning som var sååå fin men ett rent helvete att sätta upp, vårat tålamod prövades hårt...Mycket hårt och då skall ni veta att vi fortfarande inte fäst upp alla sladdar...

Idag har vi varit hos Lisa och Tobbe och ätit middag och bara umgåtts en stund, supermysigt och Lisa du vet att vi älskar er och systrar är guld värt.

 

Här kommer lite bilder från Liseberg

 



Här är femkampsdeltagarna och den fina rosa hunden..söt va!!



Mina hjärtan ♥♥

 



Ja bilden talar för sig själv


Nej nu skall vi mysa en stund och fira Sebbes körkort om han bara vill komma hem, naturligtvis tog han våran bil och ville ut och köra en sväng, men han dyker nog upp snart.

Ha en mysig kväll. // Helén


God morgon

Vad härligt det är att vakna upp till sol och det trodde man ju inte idag eftersom inatt var det ju blixtar och dunder,så nu var det fredag igen.
Veckan som gått har som alla andra bara sprungit iväg, jobbade måndag och tisdag, på tisdagen hade vi kräftskiva med våra boende på jobbet, det var jättemysigt och goa kräftor var det, sen på onsdagen var det dags för ett besök på tjockiskliniken för jag skall ju börja med pulverdiet på måndag (hoppas jag fixar det) och pratade en lång stund med ssk om kommande OP, fick numret dit man kan kolla vad som händer på väntelistan och fick veta att dom hade haft ett möte om mig i juni och som det ser ut nu blir det ingen OP före nästa sommar Suck !!! Men å andra sidan har jag varit tjock länge så jag överlever nog att vara det ett tag till....
Igår var jag och Johan och fixade en grej till min svåger, han har fått sin tjänst nu som sjökapten efter mycket pluggande och jobbande.
Sen fikade vi och pratade massa det är så mysigt för jag har ju faktiskt för er som inte redan förstått detta VÄRLDENS BÄSTA SYSTERSON.
Idag kommer Ullis bror för att kolla på ett elproblem i vårat kök, han hade ett jobb i närheten och så var han snäll att komma och se om han kunde hjälpa oss, lika trevlig och go som sin söta syster.
Till helgen skall vi om vädret håller gå på femkamp på Liseberg, Jag Jea och Marie med respektive skall fajtas om vem som e bäst, Ullis och Johan skall passa barn så tyvärr kan dom inte följa med, men det är svårt att hitta dagar som passar oss alla eftersom alla jobbar olika.
Nu skall det bli lite god frukost sen kanske jag borde städa lite.

Vill rekommendera en bok jag läser nu, Heroin Diaries med Nikki Sixx från Mötley Crue, grym bok.

Ha en underbar fredag och glöm inte, lev en dag i taget och våga tro på framtiden // Helén

RSS 2.0