En helg som bara flög förbi

Ja denna helgen bara swooshade förbi, i fredags bar det av för att handla sen hem och laga lite middag sen somnade vi båda i soffan och det var den fredagen...hahaha ja sen var det upp på lördagen hade en härlig morgon, vid 11 promenerade vi bort till Johan och Ullis som idag officiellt flyttade in i sitt nya radhus, då var det redan full rulle dom hade redan tömt lägenheten i Torslanda och var i full gång med att bära in, sen blev det fika uppackning, grillning och massa mingel, en supermysig dag och vi fick chansen att träffa Ullis härliga familj dom var lika trevliga som hon.
I inflyttningspresent gav vi dom en tavla som jag gjort med ett fint foto som ni ser här ndan med en svart ram från IKEA och ett presentkort på IKEA


Sen bar det hem för att laga en god middag, kollade film Wallander "tjuven" och "Fast and furiouse" (vilken stavning va) lite härlig speedway GP blev det också innan vi slocknade.
Idag var det en lugn och härlig dag, jag och Annelie åkte till Allum en sväng och shoppade ett par byxor till Annelie och lite ljus, sen åkte vi hem och bara mös.
Nu är det snart läggdax.

 

Ett värmande hjärta är det man får av en underbar familj

 

Godnatt och dröm om kärleken// Helén


Regn... då vill man bara tända lite...

ljus och mysa, så det har jag tänkt att göra resten av dagen, kom precis hem från jobbet (på min lediga dag) vi har haft ett möte och det gick ganska bra.
Nu är alla ordinarie tillbaka så det känns skönt.
Igår var vi iväg och kollade på Mathilda när hon spelade sin sista match för säsongen i hisings alliansen, dom mötte Tuve och vann, vi var även ute på skojakt men utan resultat.... längtar till jag får lite smalare ben och fötter för då ska ni tro... då skall det bli skor många skor i vackra färger och former
Som dessa ....

Enkla och läääccckkra

 

Jo men snygga skor och en läcker väska gör en hel outfit eller hur, min mamma har en jäkligt läcker röd lackkroko väska och den e såå läcker, önskar jag tillräckligt kanske jag kan få den, men sen har ju min härliga storasyster köpt en röd kroko väska som jag bara sett på bild och som jag hoppas snart få se med egna ögon, får väl ta med mig en dreggelkopp, man vet ju inte riktigt vad som händer när man ser nåt fint.

 

Ett par tankar idag

Ett under kan ske bara man tror

Livet skapar förutsättningar, alla hanterar dom olika

Ett ord kan sägas på många sätt, det gäller att välja rätt

Våga sätta dig själv först, då är du stark när andra behöver dig

 

Ha nu en myskväll, tänd några ljus och koppla av // Helén  


Varje dag är en ny dag

Och visst är det skönt att veta att morgondagen är en ny dag med nya möjligheter, man vet aldrig vad livet erbjuder och hur mycket kan man egentligen påverka vad som sker.
Ibland önskar man nog att man kunde styra över hur livet skall vara och till en viss del kan man det genom att göra olika val, men att göra dessa val är inte alltid så lätt.
Vad vill jag säga med detta, inget speciellt men ibland kommer det bara saker direkt ifrån hjärtat och då känns det bra att skriva det.
Jag har alltid tyckt om att skriva och detta med att blogga är ett bra sätt att uttrycka sig och jag är en öppen person som gillar att dela med mig.

Idag har jag känt mig mycket bättre ingen feber (har ju varit sjuk sen söndags natt) ingen huvudvärk och halsen känns bättre så nu ser jag fram emot att jobba på fredag.
Efter middagen idag var jag och Annelie ute och tog en liten promenad och på hem vägen så kollade vi om Johan och Ullis var hemma (åhh vad det känns skönt att dom bor hemma igen) och det var dom, dom satt och käkade när vi kom, de hade redan fått hämtat en del möbler och Ullis har redan gjort det hemtrevligt, dom ser bara ut att gå omkring och mysa och njuta, och vi njuter av att se denna underbara fria glädje hos dom båda.
Jag vet att jag skriver och säger det ofta men det finns inget så härligt som att vara moster till mina fantastiska syskonbarn, syster till mina ystrar, fru till min fru, dotter till min mamma,bonusmamma till Sebbe.

Ett litet frö av kärlek
kan med näring
växa och gro till
någonting fantastiskt
Så slösa med kärlekens
frö och njut av dess skörd

Som sagt, ibland dyker det bara upp små ord i mitt lilla huvud som jag måste skriva ner



Peace Lout ( Annelies version på Peace Out)

Sov gott // Helén

Systrar

Denna är tillägnad mina älskade systrar


En syster är ett stöd
och en hjälpande hand.
Hon är bunden till dig
med ett kärleksfullt band.

Som lilla… eller stora…
är hon dig ganska lik.
Hon finns i många minnen
och hon gör din levnad rik.

Det känns tryggt att hon vet
varifrån du kom,
att hon ser vad du gör
och att hon bryr sig om.

Med henne kan du dela
både sorger och skratt…
En syster är en gåva
– en ovärderlig skatt.

 En syster är en liten bit
av barndomen som
aldrig kan gå förlorad

Ovillkorlig kärlek
idess sanna form


NI HAR ALLA EN SPECIELL PLATS I MITT HJÄRTA ♥


Hur kul e det

...att vara sjuk har precis sovit middag i 3,5 timme då är det nåt som är fel, feber och halsont, suck vad trött man blir men men det blir väl bättre.
Vet inte om jag sskrivit det innan men jag var hos tjockis doktorn förra måndagen och inte händer det mycket på operationsfronten, men jag skall börja med shakediet nu den 30 september och 10 veckor fram, mina förhoppningar är lagom för jag hoppas att jag skall fixa detta men man vet aldrig, därefter skall jag börja äta reduktil som är en tablett som gör att man inte är lika hungrig, så vi håller tummarna och tar en dag i sänder.

Nu skall jag återgå till soffläge.

Ha en frisk dag // Helén

Vilken skön lördag...

Vaknade redan klockan 7:00 e en riktig morgonmänniska, det första jag tänkte på var attt jag skulle ha ringt min sötaste Sara på fredagen, men ni vet hur jag är, glömsk! Får slå henne en pling idag om minnet inte sviktar...
Vi hade bestämt att åka till skogen med Jeanette alla barn och mamma, och vi skulle åka efter melodikrysset ( för JA det löser jag och Annelie varje lördagsmorgon) sagt och gjort vi hämtade upp mamma och åkte mot härskogen i Härryda, vi stannade länsg skogsvägen och gick in i skogen på jakt efter svamp och bär och vi hittade lite grann, inte överdrivet mycket men det blev tillräckligt att steka lite till middagen igår, trattkantareller och vanliga kantareller.
Bara att vara ute i skogen och känna hur gott det doftar, barnen springer runt och leker fritt, det är så himla mysigt och glöm inte fikat man måste ju ha fika med sig och jag hade faktiskt bakat en choklad kaka på morgonen till allas förtjusning.
Vi tre bar det hemåt för Jeanette hade en kalastid att passa, Mikaela skulle gå så vi åkte och släppte av mamma och åkte och handlade lite, sen blev det till att åka hem och rensa våran svamp.
Vi hade en underbar dag.



Lila tungor efter lite blåbär...

Trollmor....

 



Så här glad var Johanna över att vara i skogen



Man kan ju t.ex leka häst i skogen



Eller bara ligga på marken och ha roligt....



Detta lilla blev i alla fall resultatet av en fantastisk skön dag.

Idag är det ju söndag och vädret är ju helt underbart så vi får se vad som händer.

Ett par små saker:

♦ Grattis Ullis o Johan till huset, äntligen är ni hemma
♦ Grattis Ullis till det nya Jobbet
♦ Sara, kom tillbaka
♦ Jag älskar mitt liv

Ha en härlig solig söndag // Helén


Väskor är min stora passion

Och det är ju så roligt med väskor, man kan byta efter humör, känslor, kläder och det är världens bästa och mest funktionella accessoar.
Och under våran resa till Rhodos blev det ju fem nya till våran samling och vi är väl uppe i runt ca 50 väskor men vi skall göra en rensning till och ge bort lite.
Vi köpte ju även väskor till våra småsystrar Lisa och Jeanette.

Här kommer dom


 

Här kommer en väska som jag fullkomlig älskar (jag har ju exakt en likadan fast en mindre storlek) och denna köpte vi till Jeanette en lagom "sticka ut" väska för en nybörjare som min kära yster

 



Här kommer en härligt brun-brons färgad liten söt partyväska, också den till Jea



En snygg svart Prada enkel skitsnygg fullkomligt ljuvlig, love it!! Också denna till Jeanette



En asläcker ljusbrons färgad lite bagväska, en D&G knock off, denna hittade Annelie till sin söta lillasyster Lisa (Annelie som för övrigt blivit lika väsktokig som jag nästan värre)



En tuff tygväska till Lisa



Ohhh vad jag älskar denna den ropade till mig när jag passerade affären...."köp mig" "köp mig" och det gjorde jag...



Ja men herregud... " I´m in love with a pink bag,,, YES I AM även Annelie älskar denna vi såg den exakt samtidigt..visst e den skitläcker en avancerad "sticka ut" väska



En lite läcker blingbling väska måste man ju ha, denna fann Annelie



En svart liten klassiker är ju också ett måste, denna var Annelies val

 

......och denna valde jag och den är snyggare i verkligheten det är dom allihop.

 

Så nu har ni fått se våra nya inköp, skriv gärna en kommentar men glöm inte skriva era namn.

 

Ett par tankar direkt från hjärtat så här på kvällen:

  • Jag saknar min lillasyster Cattis
  • Jag har världens goaste systerson
  • Jag har också den bästa familj någon kan önska sig

JAG ÄLSKAR ER ALLA

Ha nu en härlig kväll// Helén


Hemma igen...

Hemma igen från underbara älskade Rhodos, längtade inte hem alls.
Nästan allt har varit perfekt, det var hotellet som sänkte betyget, ganska slitet hotell med en pool som saknade lite kakel här och där ( inte för att vi är poolmänniskor men ändå), vårat rum hade bra läge men toan var sunkig och rann och förde oljud ifrån sig, vi hade ju halvpension och maten var sådär, frukost buffé, middagsbuffé, kändes som man skulle gå till bamba och hur kul var det att sätta klockan för att gå upp och äta frukost, nej vi skall ha lägenhet nästa år, japp ni läste rätt för vi skall snart tillbaka för det finns så mycket underbart på denna underbara ö.
Vi åkte in till Rhodos stad 2 gånger under veckan och SHOPPADE, det är ju det bästa som finns, resultatet blev 10 väskor (MEN alla var inte till oss, 3 till jeanette & 2 till Lisa) 2 dukar, 2 scarfsar, 3 tröjor till Sebbe, ett armband till mig, det var nog allt haha.
Vi har mest badat och solat och snorklat för det var väldigt klart vatten, vi hade en underbar strand inte såå långt från hotellet (om man inte kollade åt höger för där kunde det ligga olje lr transport tankers) vi har bara njutit av våran sista semester vecka.
Men ett par saker vet vi tills nästa resa stenstrand är underbart (sandstrand= sand, mellan skinkorna, sand mellan tårna, sand i sängen, SAND ÖVERALLT) att vi vill bo på Rhodos västkust (inte så konstigt kanske med tanke på att vi är västkustbor).
Jag rekommenderar alla att åka till Rhodos!!
Nå nu är jag vartfall hemma igen och igår var jag hos tjockisdoktorn och pratade lite, vet forfarande inte när jag skall få min operation... suck nu börjar det bli tröttsamt att vänta men det är bara att kämpa på, skall börja med flytande diet i slutet av månaden och den skall vara 12 veckor så jag lär behöva massa peppning under den tiden, tur att jag har världen underbaraste familj runt mig för det kommer säker inte bli lätt men vad gör man inte för att få en mer hälsosam kropp.
Nog om mig nu....

här kommer en del bilder från resan

Annelie utanför vårat hotellrum, precis när vi kommit fram



Här är vi på väg in till Gamla stan, kolla in den fina Bougainvillan



Så här glad kan man bara vara när man har köpt väskor i synnerhet en rosa lackväska....



Här är våran strand, första gången jag har tagit en panoramabild

Min fantastiska fru

Trött och lite uppgiven för den kommade hemresan.

Ja nu får det räcka för idag skall snart iväg och jobba känns faktiskt kul att komma till jobbet saknar mina underbara arbetskamrater.

Nästa inlägg får jag nog ägna åt VÄSKOR...

♥ Ha en ljuvlig dag // Helén


RSS 2.0