Nu åker vi om några timmar

Ja nu är det snart dax.... klockan 07.00 lyfter vi mot Rhodos, vi skall bo i Kallithea på ett hotell som heter Princess Flora, för första gången skall vi inte ha lägenhet, frukost och middag ingår så det skall bli spännande.




Här är en bild på hotellet som jag lånat från  www.ving.se





Här är en bild från hotell Posedonia där vi bodde förra året, barnen är i grön huva, Johanna och i rosa, Mikaela

I LOVE RHODOS

Ha en underbar vecka // Helén

Lite Reklam för Online Auktion

Sebbes faster har precis öppnat en online auktion Kolla in den här

http://www.en-krona.com/ 

Vilka härliga dagar.....

Åhhh vad jag längtar till söndag..... men det går ganska fort, idag har vi varit och storhandlat, Sebbe har ju valt vad ha skall göra för middagar så vi har handlat hem så han skall klara sig.
Sen fick vi tvättat våran bil som efter helgens underbara ysterhelg stod under ett träd och blev alldeles full av trädsav...äckligt.
Sen bar det av upp till Angered och växlade in lite pengar, en liten shoppingrunda som resulterade i två linnen var och varsin tunika och med 25% rabatt så blev det inte så farligt...
Sen åkte vi hem och käkade varsin sallad och kopplade av en stund, sen nu håller vi på att packa och gå igenom vad som skall med till Rhodos, och sen lyssnar vi på underbar grekisk musik med Spyros Katselis en kille som brukar spela på vår favoritrestaurang som heter just GREKLAND.
Sebbe är uppe på körskolan idag och pluggar och kör det är ju bara några veckor kvar till uppkörningen och annelie skall åka upp och hämta honom om en stund och under tiden skall jag laga middag.
Här kommer lite ret kort....

  

Visst ser det roligt ut.....


TACK MINA UNDERBARA ÄLSKADE YSTRAR FÖR EN
   UNDERBAR HELG, LOVE U ♥




Visst är dom fina.....

Ha en ljuvlig kväll // Helen

Rhodos here we come, byebye Österlen

JAPP då var det klart, solgaranti i en hel vecka, just nu ( eller alltid faktiskt) så är jag världens lyckligaste kvinna, 30 augusti åker jag och min kära fru tillbaka till vårat älskade RHODOS, bara en vecka men den kommer vara fylld med sol, sol sol och bad, sommar med andra ord.
Herre jösses hela min kropp spritter nu av lycka och jag har redan lagt ner pass pengar och sjukkort...
Ja så nu vet ni att det blir inget bloggande från den 3o/8 på en hel vecka men jag kommer ju massa trevligt att beraätta när jag kommer hem och det är ju en vecka kavr innan vi åker.
Idag skall vi åka ha en systerdag hos min stora syster, äta och dricka gott och prata i massor det var sååå länge sen och jag har längtat efter detta.

En liten bild på min glada fru med biljetterna i handen...



Ha en härlig kväll för det skall jag  Helén

Solen är härlig

Godmorgon

Dagarna bara går och vi njuter av all ledighet, måndag och tisdag gjorde vi inte så himla mycket, jo vi var på Åhlens och shoppade.... två nya kastruller och en ny traktörpanna, våra som vi har är sen vi flyttade hemifrån så det var dags att investera i nya, jag googlade på kastrulltest och det visade sig att OBH Nordica Oden Steel var bäst i test så dom blev det och traktörpannan blev Nero näst bäst i test, och vi känner oss nöjda dyra men å andra sidan springer man ju inte och köper sånt  jämt...
Igår hade vi bestämmt med en kompis att åka ut och bada, vi skulle ta med min ljuvliga systerdotter Johanna och så skulle vi möta upp Lisa och barnen, tisdag kväll ringer hon och säger att hon skall vara hundvakt så hon hennes son (som e lika gammal som Johanna) och hunden skulle åka till slottskogen, suck vad jag blir trött i synnerhet när man inte träffas så ofta och att gå i slottskogen i sol och värme är inget alternativ plus att vi Lovat Johanna att bada och träffa Linnea och Ellen, men vi fick en super mysig dag ändå uppe i Kåsjön, Lisa kom efter det att hon hade hämtat Linnea på dagis.
Johanna var lite blyg först men det släppte efter en stund så det var riktigt roligt att dom kom överens, lite sotis var hon när Annelie var ute med Linnea och badade men hon gick ut till dom sen och fick vara med.
Sen åkte Johanna med hem och åt middag, jag gjorde pannkakor och för er som inte vet så avskyr jag att göra pannkakor för jag bara misslyckas plus att jag äter inte gärna pannkakor, men vad gör man inte för barns skull och Annelie.....
Efter middag och en stund på lekplatsen var det dags att åka hem och lämna Johanna under protest men det gick bra.
Idag har vi ingat inplanerat så vi får se vad som händer solen skiner men det blåser ju så vi får se om det blir hav sjö eller land...



Mosters lilla älskling...



Två små sötisar som myser



En pinne i mun.....hahaha visst e hon ljuvlig

Ha nu en dag full av kärlek.. // Helén

Annelie 41 & Linnea 3

God morgon alla glada idag fyller min bästa fru 41 och hennes söta syster dotter 3 år, kalas har det redan varit Linnea hade sitt igår och Annelie förra helgen.
Veckan har varit lugn... i torsdags var vi i allum och skruttade, annelie hittade ett par kanonfina byxor på Zizzi, resten av dagen latade vi oss mest, fredagen började med att vi körde Sebbe upp till körskolan där han skulle plugga teori, därefter fick vi åkt och bytt annelies byxor för det var några trådar som stack ut, sen åkte vi till Fiskebäck en stund men det blåste alldeles för kallt så det blev bara 1,5 timme sol, Frölunda torg nästa, våran favoritaffär Åhléns och en tunika på KappAhl blev resultatet av frölunda, sen åkte vi hem för att laga middag och vila en stund, sen gick vi på bio och såg Transformers, mycket bra, sen åkte vi ner till packhuskajen och kollade läget men gud vad jobbigt det är med all fylla, den ena värre än den andra, så vi gick till casinot istället och det gick helt ok, vi passade på att käka där också, världens största räkmacka och en ceasarsallad, vi var väl hemma runt halv tre, en underbar dag.
Igår var det ju då dags för kalas hos Linnea, hon fick massa fina presenter och var nöjd, Lisa och Tobbe bjöd som vanligt på god mat, denna gång blev det sallad med potatis, varmrökt lax, räkor, fänkål, ärtskidor mm, till detta en underbar örtsås, sen blev det tårta, en riktigt trevlig dag, sen var det meningen att vi skulle åkt till stan och kollat på sjöslaget vid operan men med sånt skitväder så stannade vi hemma och kollade på Speedway GP och det var lika spännade som vanligt, sen blev det en relativt tidig sänggång.
Nu på morgonen håller jag på att rengöra ugnen, sen blir det eventuellt en tripp ut i skogen för att kolla efter godsaker, vädret är blåsigt men soligt.
Några bilder får jag väl bjuda på



Här öppnar hon vår en present, en fin häst och vagn med en docka i



Ser att jag gömde ta bort röda ögon men hon e söt ändå



Och min underbar 41- åring

Ha en underbar dag // Helén

Världens underbaraste unge...

Min underbara systerdotterhar varit här sen i Fredags och idag har vi kört hem henne, vi har haft helt underbara dagar, söndagen åkte vi som planerat till Älvsborgs fästning, väl där gick vi på piratteater, jag och annelie skrattade så vi fick nästan gå ut, efter det gick vi på en riktigt klurig skattjakt, och Mathilda fick skatten.... sen var det dags för den dramatiserade guidningen och den var riktig rolig, jag rekommederar varmt att ta en tripp till Älvsborgs fästning  www.stromma.nu  sen åkte vi hem hyrde ett par filmer och bara mös.
På måndag var det dags för tvättstuga och fotvård, sen på kvällen gick vi på bio och såg Harry Potter och halvblodsprinsen, den var kanonbra  www.sf.se sen var det go natt.
Igår åkte vi in till stan fr att träffa Lisa linnea och ellen på trädgårdföreningen, var där en stund det var mysigt, sen gick jag annelie och mathilda vidare och käkade lite på Köttbullecafeet för att sedan fortsätta ner till Packhuskajen för att kolla på Scotts, det blev lyckat och Mathilda var så nöjd då hon fick Hela bandets autografer, sen åkte vi till burgerking och sedan bar det av hemåt lagom för att slå sig ner o kolla på So You Think You Can Dance.
Idag har vi bara latat oss och handlat.
Vi har ju faktiskt semester.

Och jag har inte glömt kameran



Mathilda vid älvsborg



Mor o dotter hade riktigt roligt i karusellen (Linnea åkte gladeligen fast med en skräckblandad förtjusning)




Mina två favoritflickor



Ostindiefararen fick vi se som bonus den var med och invigde kulturkalaset.


Äntligen semester........

Och den börjar med sol och värme, slutade klockan tolv igår sen bar det av in till stan för att möta Sebbe och Mathilda för att handla en present till Annelie, det blev en silvermedaljong i form av ett hjärta och sen köpte vi en fin läderrem för att hänga det i, sen blev det ett foto på mig och ett på sebbe.
Vi gick sen till saluhallen för att köpa feta ost, oliver och marinerad vitlök.
Annelie hämtade oss, sen blev det middag, sebbe gjorde pasta och köttfärssås, sen åkte vi och tog årets första Kvällsdopp, ungarna ville till Kåsjön så det blev det, underbart.
Imorse vaknade Mathilda tidigt (hon skall ju vara hos oss till onsdag) hon ville vakna innan Annelie så vi kunde ge henne frukost på sängen (hon fyller år nästa vecka 41, men då skall vi på kalas hos Linnea så vi firade henne idag), sen var det bara att gå upp för att förbereda inför Annelies kalas som vi skulle ha klockan 13, vi bjöd på kycklingsallad, salamisallad, kladdkaka, glass och fruktspett.
Hon fick massa fina saker, vackra örhängen, yantramatta, blommor present kort på Åhlens m.m. sen bar det åter igen iväg på ett eftermiddags dopp i Kåsjön men denna gång med Lisa o familjen, och vi hade en underbar em tillsammans, nu är vi hemma igen och skall slappa en stund sen blir det tidig sängång för imorgon skall vi åka till Älvsborgs fästning.



Linnea i Kåsjön



Linnea myser på Sebbe



Denna underbara bukett fick Annelie av Johan o Ullis



Och den var lika vacker på undersidan.....


Ha nu en härlig sommarkväll, det skall jag.

Att vara syster

Man delar glädje man delar sorg
Man skrattar och man gråter
Livet är som en berg o dalbana
och det känns tryggt att alltid ha en syster brevid
Ibland är man den som ger
Ibland är man den som får
Och det är Alltid vilkorslöst
Det är inte alltid lätt att vara syster
men jag skulle aldrig byta bort det
Ibland får man kämpa och slita, men
det är Alltid värt det, för det finns inget som
är så äkta som mina systrar.

♥JAG ÄLSKAR ER ALLA♥

5 År sen....

Idag är det 5 år sen jag förlorade min älskade systerson Anders, en moped olycka som fick en dödlig utgång.
Han finns i mina tankar varje dag
Jag och Annelie var uppe vid graven idag och tände ljus och då kom det flera bilar med ungdomar i eller dom är ju faktiskt vuxna nu, med blommor m.m, dom åker varje år och det värmer i hjärtat, dom är fantastiska.


Denna sången sjöngs på Anders begravning och texten är så fin så läs den ord för ord.

SING ME A SONG med RETURN

Sing me a song, the last one in my life.
My time has come, life has been too short.
Stay in my dream, so I can take you with me.
Sing me a song, that I'll never forget.

See these hands of mine, see how they're trembling
But power has gone and right here at the end
I used to be wild, I was one of the living
City of the side, closing in on me.

Sing me a song, the last one in my life
My time has come, life has been too short
Stay in my dream, so I can take you with me
Sing me a song, that I'll never forget.

Remember the day, the wind and the sunshine
The highway of love, running fast they say
And into the dark, at 90 miles an hour
The flash in the night, was the last thing I could see.

Sing me a song, the last one in my life
My time has come, life has been too short
Stay in my dream, so I can take you with me
Sing me a song, that I'll never forget.

Sing me a song, the last one in my life
My time has come, life has been too short
Stay in my dream, so I can take you with me
Sing me a song, that I'll never forget.

So... long, see you some other time,
So... long, see you on the other side
So... long, see you some other time,
So... long, see you on the other side

Så tänk på att att leva idag, ångra inget, för imorgon är en ny dag men inte för alla.

Med kärlek till er alla // Helen 

RSS 2.0