365 dagar sen...

Ja då var det ett helt år sen jag gjorde min operation och jag är så sjukt tacksam för den och jag har ju lovat nya för och efter bilder so here goes....



Ja herregud allvarligt talat hur fan såg man ut... suck det det suger att se sig själv sån här men nyttigt för aldrig mer...



Idag 59 kg lättare, snygg nej men sjutton så mycket bättre

Det var allt för idag men lägger väl ut en bild på mina nya converse oxå, rea till på söndag kostade bara 399 istället för 699, tack Cissi för tipset



Glad e jag..



Dagens svammel hinns med idag oxå

Fy fasen vad gott det var
Mjukt och lent
Ångrar ingenting
I am who I am...


Nu utgång med bästa Pilla

Ha de // Helén




Ledig dag

Började med att vakna före tuppen igen fick sen ett ryck och rensade ut massa kläder igen fyllde nog en svart säck till nån som behöver det bättre än mig, rensade även skor och så här e det jag behöver skor och byxor men vill ha massa olika saker och när det gäller skor får jag ju beslutsångest, vill nog ha vit converse och gröna men behöver egentligen en lättare sandal lr nåt och vill absolut ha massa höga skor men hur bra e det då det kan man ju inte springa runt i heller så vad skall jag göra, tips kanske...
Jo dagen då, vi åkte och handlade lite frukt och hämtade upp lilla mamma och begav oss till fiskebäck, slappade och solade sen åkte vi till frölunda torg där jag fick shoppat en grön kjol och en vit klänning/tunika, vad vore livet utan shopping, sen hem och la mig på balkongen käkade lite och nu är det bara slappa som gäller (och kanske en liten promenad, gick igår och jäklar vilket tempo jag hade, nu när jag inte tränat på några dagar) sen är det tillbaka till jobb imorgon ibland undrar man hur schemat är tänkt... jobba 2 ledig 1 jobba 4 ledig2 jobba 3 ledig 1 jobba 4... fattar ni jaja så e det.
Nu e påsken över och nästa helg är det valborg och sossedag... och naturligtvis min op årsdag på fredag.

Ha en ljuvlig kväll // Helén

My life

då var denna jobb helg över och det e gött att vara ledig i synnerhet när solen skiner, men helgen har varit helt ok faktiskt och jag vet varför....
Cyklade hem på min nya fina cykel som jag hämtade igår och cyklade till jobbet, så jäkla skönt, sitter nu på balkonge och avnjuter den godaste öl man kan tänka sig och njuter av frihet och insikten om att jag är helt ok med att vara jag..haha jupp där dök egot upp igen.
Fick frågan om jag kan lägga upp före och efter bilder av mig ang OP och skall väl lösa detta så snart jag får chansen även om jag inte gillar mitt gamla jag men det har ju ändå varit jag under en lång tid och detta är nånting jag måste lära mig att leva med även om det suger men det är ju bara jag som är till skuld för mitt sanslösa misshandlade av min kropp så är det ju bara.
Sen är jag inne i en period där jag inte är hungrig igen så måste ta lite kontroll över detta igen, glömmer både äta och dricka men det är väl bara en tillfällig svacka.


Dagens svammel

Trodde inte jag kunde känna så
vad händer
Skäms men ändå inte
Kontrollen är som bortblåst
Var ligger huvudet


Japp det var dagens svammel och som sagt det är bara svammel från mig och mitt lilla huvud hahaha

Ha de// Helén

Skärtorsdag

Ja så var det dags för påsken då, jag är ingen direkt storfirare av påsken, brukar träffa familjen men jobbar nästan hela påsken men det känns helt ok faktiskt, igår blev en kanondag, kom iväg med mamma och fick valt en ram sen in till stan en stund, lite trevlig mor och dotter stund, sen hem och bara lata sig på balkonge, ingen träning denna veckan då jag har en förkylning i kroppen, känner mig inte jättesjuk men vill inte utmana ödet, träningen finns kvar när jag r redo.
Idag skall jag in till stan och handla träningsbyxor, vanliga byxor och parfym, byxor har jag inga som passar längre och jag har svårt att hitta byxor som sitter bra då jag är skapt med en rumpa som är plattare än lovligt... men hellre det problemet än att inte hitta byxor som går om en.
Jag hoppas som vanligt på sol och önskar er alla en riktigt Glad Påsk

Dagens svammel

Att se och röra
det är nåt man borde göra
Det hur man rör
som avgör

Hahaha

Mitt liv är mitt att leva precis som jag vill

Ha det alla glada påskkärringar och påskgubbar, nu flyger jag till Blåkulla // Helen

Tisdag

vilken oerhört fantasifull rubrik, tycker ni inte det haha, blir så ibland, jo i söndags bar det av till havet i några timmar sen åkte jag och köpte en cykel som jag hann använda i 1 minut innan den höll på att ta död på mig, visade sig vara ett fabriksfel, tur att världens bästa systerson och fru finns som hjälpte mig att frakta eländet fram och tillbaka, men nu finns en ny och fin för mig att hämta i butiken, tanken är att jag skall börja cykla till jobbet så ofta jag orkar, väl hemma efter denna pärs så blev det lite solande på balkongen och sen en skön långpromenad.
Igår var det dags att börja jobba igen och det var underbart som vanligt, kanske för att jag har bästa kollegorna ever och vi har kul ihop, på kvällen blev det varken träning lr promenad, men kändes helt ok och idag var det årskontroll av min op och allt var perfekt, alla prover visade på topp och fick massaberöm så idag har jag garanterat växt en hel cm, fan va gott, jag är faktiskt väldigt stolt över min viktresa.
Idag blir det nog en liten promenad och imorgon är jag ledig, skall passa på att träffa lilla mamma och få min fina tavla som hon sytt, inramad, skall kolla lite taueringsförslag och man kan ju hoppad att solen skiner för då blir det lite av njutning med.

Dagens svammel

Åldern har ingen betydelse
Det är bara ett nummer
Man skall omge sig med njutning
passion och godsaker
Vara sann mot den man är
och njuta av allt livet ger

Var e solen

Att det skall vara så svårt att få lite sol, men man får väl hoppas :) dagen är ju alldeles ny så hoppet lever, skall precis ställa mig och steka lite köttbullar, såg att det fanns påskvört och då blev jag så sugen på must, vörtbröd och rödbetsallad med köttbullar på så det skall jag ha idag (helst med till havet), men först nu skall jag ut på en liten morgonpromenad, ladda lite.

Morgonens Svammel:

Givande och tagande på lika vilkor
Ska vi ska ni
Alla behöver trygghet runt sig
Jag ger inte till nån som bara tar.

Jaja så e det


Skön söndag // Helén

En mysig dag

Idag har vi varit i slottskogen med alla mina små underbara söta ljuvliga systerdöttrar, det var så himla mysigt, vi åkte och hämtade alla tre packade fika och begav oss och vi hade så ruskigt kul, jag älskar mina små sötnosar, sen åkte vi hem gjorde lite pizza käkade kollade lite på tv och nu har jag avslutat denna kväll med en härlig promenad.
Imorgon hoppas jag på sol och då blir det en dag by the sea :))
Nu har jag kollat inslaget med Lennart Ekdahl och man blir ju bara förbannad, spelar det nån roll vem man har sex med nej knappast det är väl hur och hur mycket skydd alla använder och det kan ju ingen veta och ytterligare en sak (nu blir jag lite äcklig... lr hmm) det är ju inte bara gaykillar som parkerar bussen i pastejköket...nej skärpning, och nu är ju detta vad jag tycker och jag respekterar allas åsikter, men skiter i dom...hahaha nej då detta var ett uttryck jag hörde på radion men tyckte ändå att det stämde lite...

Nu lite bilder från dagen



Jag och den ljuvliga trion



Mathilda och Johnna i lektagen



Mikaela i farten, söööt



Kärlek....



Dom älskar sin tant Annelie



Jag måste vara den lyckligaste moster som finns

Och nu lite svammel..

Att inte våga vara
är att inte leva
Man är den man är
stå för det
Jag skiter i dom som inte tillför
Jag har plats för många i hjärtat
Det kallas villkorslös kärlek
Falska människor, det e bara att dra!!

Man kan älska på många sätt // Helén

Dagens svammel ;)

Vill ha allt jag kan få
utan att mista det jag har
Vill känna utan
skuld
Vill vara här och nu
Kärleken finns i mitt hjärta
♥♥


Grått igen

Fredag i grå väders stämning, tur att jag fick besök idag av pernilla och även ett litet besök av lille Kimi och mamma Camilla, det blev massa prat och lite fika, trevligt, har fortfarande inte hunnit se inslaget ang blodgivning men det kommer, annars hoppas jag nu på en härlig helg med massa sol så man kan vara vid havet lite, inget speciellt inplanerat.
En sak riktat till nån dum som ej nämns vid namn, hur kan man vara så dum och inte förstå vad som är fel, vi har inget gemensamt och jag uppskattar inte fejkade känslor, puh det var skönt att få skriva detta.
Nej mina vänner idag skall det faktiskt slinka ner lite godis, ingen promenad och bara slöande.

Ha det// Helén


Sol ute

..sol inne sol i hjärta sol i sinne... japp är pigg och positiv kan man bli annat när solen skiner, bara lite sur för att ett förbannat billarm har tjutit större delen av efternatten, men å andra sidan kan ju dagen bara bli bättre då lr.
Idag skall jag träffa en kollega som fått bebis och ev kommer bäste Pilla hit och hälsar på sen blir det friskis med lite gym sen får vi se lite slappande bara kanske...(även om slappandet inte är min starka sida så borde jag nog öva lite på det).
Sen spelade jag in ett program på tv igår om att homosexuella ej skall få lämna blod, har inte sett det än och skall nog ta upp mer om detta efteråt men bara min första tanke, varför i helvete inte...

Jaja nu skall jag iaf inte hetsa upp mig mer än om detta.

Ha det // Helén

Lite trött..

..ja det är jag faktiskt, herregud blev en lite mindre runda på gymmet och inte så mycket promenad idag men jag förtjänar faktiskt lite vila... och dessutom var jag ju hos dr idag för jag skall vara hemma från jobbet ett par dagar till och vips när jag tog ett litet prov så har jag tydligen UVI hur kul är detta då så nu äter jag antibiotika i 7 dgr hahaha ja säg vad mer man skall ha, jaja vad gör det en dag som denna, det finns ju väre saker man kan drabbas av lr hur.
Imorgon säger dom att det skall bli sol...älskar solen.
En annan sak i mitt lilla huvud, ibland skulle man ha en blogg för sitt alter ego, funderar på att ge mitt andra jag lite mer utrymme...hmm nej skoja bara lr?!?!?!?


Ha det // Helén

Ny dag

Onsdag, regn, sååå trist men nu säger dom att solen skall komma tillbaka imorgon så det kan vi ju hålla tummarna för.
Ja igår blev det en liten promenad och det var enda träningen på hela dagen och den var skön men blöt och kall mot slutet, vet inte om jag skrev tidigare (orkar dessutom inte kolla) att sträckan är ca.4,5 km och igår tog jag tiden på hur lång tid det tog, resultatet var 48 min och då gick det inte jättefort för jag kände av skenbenen igår det kom och gick.
Idag står det läkarbesök och gymma på schemat, det är så skönt och skall nu bara träna 1 ggr per dag och kanske vila lite emellan, min energi är fortfarande hög men mer åt det normala hållet.

Dagens svammel ;)

Känslan av att vara två i en
att vilja så mycket
Men livet är som det är
på gott och ont
Fri som en fågel med en
kedja runt foten


Hahaha visst undrar man ibland hur min hjärna fungerar.

// Helén

Allvarligt och seriöst

Ja kanske det är så man skall förväntas vara när man är snart 40, men hur trist låter inte det, jag menar bara att livet är väl tillräckligt allvarligt och seriöst utan att man skall behöva bidra så mycket själv med det, jag är en glad och mycket positiv person med mycket åsikter och jag står för det jag tror på och jag delar med mig av mig själv till alla som behöver det ( hahaha ibland lägger jag mig även i där jag inte ska...men men) sen har jag precis som alla en mörkare sida men seriöst vem har inte det, det viktigaste är att vara sig själv och stå för det.
Idag var jag ju och tog lite prover på SU, omg sitta 45 minuter på en buss för att ta prover i 15 sekunder för att sen åka hem igen, men stannade till hos lilla mamma och pratade en stund, trevligt.
Igår kväll var jag på friskis och och tränade med Bästa ledaren, Elisabeth L-S hon e grym, jag hade så kul och var riktigt trött efter passet och det var underbart.
Idag har jag, hör och häpna, inte promenerat... men det blir väl en tur i kväll.
Nu hoppas jag att ni alla får en härlig dag i regnet

Gjort är gjort och kan ej bli ogjort // Helén

God morgon

Veckan som gått har varit lärorik på många sätt och jag har lärt mig massa om mig själv och andra och nu skall jag gå framåt (inte för att jag direkt har gått bakåt..hahaha) skapar oro hos andra som tycker en massa om hur jag skall vara och har varit men det e lugnt, för jag är jag och det känns helt ok.
Under veckan nu så är det dags för lite provtagningar inför årskontrollen av OP, träning, terapi (av och med mig själv) kanske börja jobba (har varit hemma några dagar av personliga magskäl...), ja vi får se hur veckan blir.
Och jag är fortfarande lika glad och positiv som innan men man kan ju inte vara på topp hela tiden lr hur, nu frukost sen promenad.

// Helén ♥


Nu igen

Ibland handlar allt om att hålla uppe en yttre fasad som till slut tar en ände med förskräckelse, ibland är man naiv och tror att allt är perfekt och ibland har man inte en susning vad som pågår runt  om en och ibland får man veta saker som man inte vill veta och ibland är allt tvärtom och livet är ju faktiskt nånting som vi alla kämpar med och ibland är det så enkelt och underbart och ibland eländigt och tungt, lite tunga tankar så här på kvällen men ändå idag har varit en härlig söndag.

God natt // Helén

Vilken vecka...

Ja herregud vilken vecka det har varit och ni vet ju det mesta eftersom jag bloggar igen... har ju varit värsta träningsfreaket denna veckan, 12 träningspass på 6 dgr hahaha det ni och jag vet att det har sina skäl till varför jag varit sån men tyvärr för känsligt att skriva här, nån liten hemlighet får jag ha, men nu är jag mig själv igen och skall väl träna på ett mer normalt sätt, men jag har älskat denna veckan på gott och ont.
Idag har ju solen lyst så härligt så det blev en härlig promenad, vet nu att min sträcka som jag går är ca 4,5 km sen hem och fixa lite, sen bar det av till underbara fiskebäck och bara njöt av havet och solen, nu blir det lite middag sen får jag se vad som händer.




Okej lite ego är jag fortfarande... ;)

Ha en mysig söndag alla // Helen

Underbara du

Är det inte helt sjukt hur vissa människor kan påverka ens liv så totalt... jag menar vi möter nya människor dagligen som har olika påverkan, direkt eller indirekt på våra liv, sen finns det dom som stannar kvar i ditt liv sätter spår av olika känslor kvar i en vare det sig är positiva eller negativa känslor, men detta är så viktigt tycker jag att ta vara på vad livet ger och ha kul, leva livet, lite tankar så här på lördag morgon.
Idag vaknar man upp till sol och fågelkvitter hela kroppen liksom spritter(vad mer kan man önska..jo en massa men det löser sig hahaha) skall iaf snart gå ut på en härlig morgonpromenad och göra av med lite kroppslig frustration och rensa huvudet och insupa dagen...
Sen får vi väl se hur denna lördag blir :)

Jo en sak till, satt och kollade igenom min blogg lite och läste bla Born to loose - Live to win en grej som jag skrev om all död som drabbade min familj under en tid, då inser man hur livet bara är till låns och vi skall ta vara på varje minut av det, om ni inte har läst den så sök här i bloggen på born to loose eller kolla under maj 2009

sen en lite bild....



Ed hardy igen och ni måste bara förstå hur sjukt mycket jag vill ha dessa, finns på  www.heppo.se


Ha en underbar dag// Helén

Ego

Japp så är det, i livet måste man ibland vara egoist och tänka på sig själv och det är inget fel på det att våga sätta sitt välmående och sina behov först, jag är inte en egoist i vanliga fall men just nu känner jag för att vara det och då tänker jag vara det, för då kommer jag vara en bättre människa mot andra när jag själv mår toppen.
En vän sa till mig igår så sanna ord,"det blir inte bättre än man gör det" och så är det.
Jag vill få ut så mycket av livet som möjligt och då undrar ni om jag inte fick det innan, jo men som jag skrev igår jag känner mig så annorlunda nu och man måste ju med jämna mellanrum omvärdera livets viktiga saker olika saker är ju olika viktiga vid olika tidpunkter i vårat liv, rörigt hahaha ja men i mitt huvud är det glasklart.
Idag är det fredag och jag är sjukt rastlös, magen har ju varit lite knäpp i några dagar (vinterkräkan på jobbet) och då blir ju vem som helst hypokondrisk... men nu är min lugn och fin, åter till rastlösheten jag har redan varit ute och promenerat, är sugen på att gå ut och dansa, ta några öl och ha jäkligt kul och vad stoppar mig... vet inte riktigt får väl se vad som händer (och ölen är ju knappt att tänka på med tanke på hur lite klarar av efter OP) Hade hoppats på lite sol så man kan få lite energi...hahaha som om jag behöver det nej men sol behöver jag.

Och nu skall ju våren vara på ingång och då måste man ju ha lite nya skor, och jagälskar ju skor i synnerhet nu när jag kan ha strl 38 igen efter att ha haft 40 under min tjockis tid...suck har införskaffat ett par ljusrosa converse och det blir säkert några färger till, love them sen måste man ju ha en blandad kollektion och jag gillar ju höga skor även om man nte kan springa runt i det hela dagarna här kommer två som jag gillar som jag hittade på  www.brandos.se



Röda och fina....



ED HARDY.... kan nog tyvärr inte gå i dessa




Jag önskar er alla en grym fredag // Helén

Nytt försök

Ja herregud nu var det sjukt länge sen som jag bloggade och det har varit skönt man skall ju göra det när lusten faller på och nu har jag fått lusten tillbaka...tror jag iaf..
Livet rullar på i hiskelig fart och jag älskar varje stund och saken är den att jag njuter av livet på ett helt annat sätt efter operationen som btw om 22 dagar är ett helt år sen jag gjorde den, det känns sjukt overkligt och nu har jag gått ner 56 kg, jag ångrar inte en sekund att jag gjorde den, den har skapat en helt Helén på gott och ont men man upplever livet helt annorlunda, känner ruskigt pigg och energisk (detta kan ju iof bero på vissa människor i mitt liv oxå ;) känslorna i kroppen bara spritter och jag är så redo för resten av mitt liv som kommer vara långt och fyllt med alla möjliga underbara saker allt detta är ju goda skaer, dom onda då.. jo kanske några få men knappt nämnvärda och sen är jag nog annorlunda som person vilket kanske inte alla uppskattar men jag gillar mig själv för det mesta.
Jag har svårt att titta på foton av mig själv sen tidigare, blir äcklad och så trodde jag inte att jag skulle känna men en sak e säker och jag kommer aldrig bli fet igen.
Många undrar över huden hur mycket häng med mera man får och visst blir det en del och vissa ställen är det jobbigare på men å andra sidan har jag hellre häng en fett och jag lider inte av det än iaf.
Annars är det som vanligt, Sebbe har hunnit fylla 20 år, vissa saker får en att känna sig gammal medan vissa underbara söta människor får en att känna sig sprudlande ung ♥
Just nu har jag oxå fått träningsnoja, promenerar styrketränar och det e så jäkla skönt både för kroppen och huvudet.
Ja det får väl räcka för denna gången och jag hoppas inte jag segar för länge innan jag skriver igen.


En liten bild på min älskade yster och min stora systerdotter ♥


Maxime Amore /// Helén

RSS 2.0