Året som gått

Ja man kan väl lugnt säga att 2010 har varit ett år fyllt av händelser precis som varje år, men det som jag kommer minnas mest från 2010 är min älskade systersons fina bröllop och min operation.
Det har gått ganska exakt 8 månader sen jag opererades och det känns ganska ofattbart, jag sa till Annelie senast igår att jag har svårt att förlika mig med att förra året vid samma tidpunkt vägde jag 50 kilo mer och det är ju inte bara kroppen som har ändrat sig utan även jag som person och det tror man nog inte att det skall påverka ens personlighet så mycket men det gör det, känslor, hur man upplever saker och ting, hur man förhåller sig till olika saker, jag ser på livet med andra ögon mina möjligheter känns oändliga och det har nog inte varit så lätt för mina närmaste alltid att förstå denna förändring men jag hoppas att dom inser att det måste få vara så här för mig och att allt faller på plats en dag i taget.
Och som jag tidigare sagt sagt så, jupp mitt klädkonto har ökat men låt mig få njuta av detta, medans vissa tänker " åhh ikväll skall jag äta en stor saftig biff, och ta en öl till" så tänker jag åhh en sådan kjol skall jag skaffa mig för det har aldrig funnits i min storlek förr" och japp jag vet att är en dålig jämförelse men för mig en verklig jämförelse då allting handlade om mat och hur mycket skit man stoppade i sig, det är lite hemskt att se tillbaka hur mycket man åt och jag gillar inte att se mig själv på kort från förr, hur såg man ut, men detta är min egoistiska verklighet.

För övrigt så har jag varit nöjd med året som gått och som alltid ser jag fram mot ett nytt år med nya möjligheter, nya upplevelser och för att citera en textbit som sitter på min hallväg.

DRÖM om morgondagen
MINNS gårdagen
LEV idag

och det är så jag lever mitt liv.

Jag önskar er alla ett Gott Slut på 2010 och Ett fantastiskt Gott Nytt År

// Helén

Onsdag

Idag är det dags att jobba kväll, ganska mysigt faktiskt för jag har ju bästa arbetskollegorna och idag kom det sista i denna renoveingsetapp som vi håller på med så jag är så glad kommer att lägga ut bilder efetr jul eftrsom min familj skall få se det innan jag lägger ut det här.

Hittade en bild på hotellet där vi skall bo, vi valde ett enkelt hotell med ett grymt bra läge, bilden är lånad från  www.ving.se 




Återigen har vi valt ving, dom har aldrig gjort oss besvikna.

Nu skall jag ut och fara en stund innan jag skall åka till jobbet, ha en underbar dag.

// Helén 

Rhodos här kommer vi

Ja nu är det gjort, 14 augusti åker vi 3 veckor till Rhodos... jippi fattar ni 3 veckor med garanterad sol, massor med D vitamin och denna gång skall vi bo inne i stan, det känns helt underbart.
Så ni som är intresserade av att umgås då så vet ni vart vi befinner oss under denna tid.
För övrigt så har jag varit ledig idag och bara njutit av att vara hemma, och inte har jag varit i närheten av någon som helst stress känsla.

Till min fru

Att älska dig är lätt
för mig är du så rätt

I kylan du värmer mitt hjärta
Med dig finns ingen smärta

Du är mitt nu, min framtid
Min kärlek till dig är evig

Jag älskar dig inner
ligt.

Din Fru

Jag hoppas alla får en underbar kväll// Helén

Nu närmar sig Julen

Ja det går fort framåt nu och mitt bloggande går i vågor men så skall det vara jag gör det när jag känner för det.
Nu är det julafton på fredag och man hör att alla stressar inför Julen och det gör inte jag, jag övar varje dag på att hålla min inre stress i schack och och sådana saker som att stressa inför en av dom mysigare helgerna är för mig inte numera ett alternativ, Jag gillar julen och ser fram emot att ha mina nära och kära runt mig och jag och min älskade fru försöker tänka på att börja i tid att förbereda inför Julen, vi gillar tiden innan jul och försöker njuta av denna mysiga tid, vi har alltid åkt iväg på någon av Juldagarna, men i år skall vi ingenstans, underbart att slippa packa in och åka iväg, jag jobbar på julafton på dagen, sen kommer mamma hem och vi skall förbereda inför juldagen då kommer mina systrar Jeanette och Marie med familjer och så lilla mamma så klart, då skall vi fira julen hos oss och det skall bli så mysigt.
Julen är också en tid som alltid tyvärr också alltid skall bli något tjafs om och jag blir så besviken på folk som är dumma, elaka och själviska, jag tycker inte om dom så enkelt är det.
Julen är en glad och sorglig tid för olika människor och jag är lyckligt lottad med en underbar familj.

För övrig så har min älskade systerdotter Johanna fyllt 5 år, min svåger 39 och min svägerska 33, julgranen är klädd, köttbullarna rullade, julklapparna inslagna och en SPA resa bokad till den 2 januari i 4 dagar, sen börjar det även bli dags att boka resan till Rhodos, tanken är väl att vi skall vara där i 3 veckor.

Idag är det ju 4:e advent och idag tänder jag också ett extra ljus för alla som inte är hos oss längre, jag saknar er alla.




Med kärlek i hjärtat // Helén


Inte så lätt att blogga alltid

i synnerhet inte när man skall hålla nåt hemligt, men men... det har ju hänt lite dom senaste veckorna, vi har bl.a bakat pepparkakor hos min kära lillayster, Lisa och Linnea var också med, det var jättemysigt sen har vi hunnit med att besöka tre olika julmarknader, Tjolöholm med Linnea och Johanna, Gunnebo med Mathilda och Liseberg med Mikaela och det har varit så himla mysigt, en liten adventsfika hos mamma har också hunnits med, i måndags var jag på glögg och smyckeparty hos min kollega och det var en jättetrevlig kväll för övrigt så renoverar vi ju hemma och jag har fullt upp med detta även om det inte är jag som gör det så är det ju vi som skall leva i stöket men det artar sig och man börjar nu se resultat.
Ja resultat, min viktnedgång den går fortfarande neråt och jag mår toppen i kroppen, det går ju inte så fort längre men det gör absolut inte nåt för då hinner kanske skinnet med lite bättre, nu har jag bara ett kilo kvar så har jag gått ner 50 kilo, det är helt ofattbart men underbart och tro mig, aldrig mer tresiffrigt,
Idag är jag ledig och skall nog ta en tur till stan, eller bara mysa (vilket är svårt när man har en hantverkare hemma hela dan, även om han är jättego) vilket påminner mig om att göra lite reklam för honom, han är verkligen jätteduktig, effektiv och nogrann och utför det mesta, kolla in hans lilla hemsida och ring honom gärna om ni vill ha något gjort  www.tommymaxservice.se
Ha nu en underbar dag// Helén

Lite bilder



Här bakas det minsann...




Söta Mikaela bakar för fullt



Annelie och barnen framför Tjolöholms slott



Johanna var lite blyg för tomten, men Linnea vågade gå fram



Mina vackra töser när vi åkte häst och vagn på Gunnebo



Här poserar dom vid tomtens stuga



Så här glada var jag och Mikaela efter att ha åkt rabalder

Det var allt för idag♥


RSS 2.0