2 dagar kvar till OP

och nu börjar man bli lite nervös, nu är det verkligen dags och man skall påbörja den nya delen av sitt liv, det är lite svårt att ta in men jag har ju fantastiska människor omkring mig som stöttar mig, En extra stor kram till mina arbetskamrater som är underbara.
Jobbade sista dagen igår och det kändes faktiskt lite vemodigt trots att man inte skall vara borta så länge, men men nu händer det och jag är REDO....

I söndags var vi hos Jeanette och grillade och vi hade så mysigt som alltid, jag kan aldrig säga det mycket nog att jag älskar Alla mina ystrar ♥ och jag har en underbar familj som alltid finns där när jag behöver dom.

Lite bilder på några små godingar

 



Söta Mikaela



Lillfisan Johanna (som undrar när moster skall få hål i magen)



Mathilda o Annelie diskuterar fotbollstekniker




Ha nu en härlig dag// Helén


Sista dagen denna veckan...

och det skall vi avsluta med grillning hos Jeanette, kan ju inte bli annat än mysigt.
Igår hade vi en helt underbar dag, först vaknade vi till solen, sen bar det iväg tillsammans med Marie B till Orust där vi först besökte Göksäter och som vanligt ( haha jo vi har bara varit där en gång innan) blev både jag och Annelie SHOPPING sugna men vi lyckades hålla oss i schack... det blev lite krukor, lite grejer till Sebbes student, solbrillor med mera... inte så farligt.
Sen åkte vi vidare till Orusts blommor för där har dom ett pelargonmuseum... och vi älskar ju pelargoner och vi fick köpt några sticklingar bl.a en Orange sort och vi gillar oranga blommor (även om vi som mest väljer i rosa toner som vi oxå gillar) den hette "Perlenkett" och vi hoppas den blir underbar vi köpte två stora pelargoner en "Lady Ilchester" och en " Malins Pärla"... vi som i år hade sagt att vi inte skulle ha för mycket blommor men vad gör det, det är ju så vackert och rogivande och man får ju göra så gott man kan när man bara har balkonger.
Efter Orust lämnade vi av Marie B och hämtade Yster Marie sen bar det av till Indiska resturangen Tre Indier, där vi åt gott... (och japp jag åt med glädje även om min mage inte tyckte detsamma) vi hade en underbar stund där, sen åkte vi hem och packade upp alla inköp sen var det dags för årets första GP tävling i SPEEDWAY och så här e det Jag Älskar verkligen den sporten om än att se den i verkligheten är det bästa men man får nöja sig med det lilla man får och på tal om Speedway så såg vi en förare som tyvärr sitter i rullstol pga en olycka inom just denna sport, på Göksäter och man blir påmind om hur skört livet är.
Ja då så nu skall jag dricka lite frukost sen skall det väl bli till att städa lite (när Sebbe varit och köpt dammsugaren) och förberda inför denna ljuvliga söndag.



Några av pelargonerna som vi hade förra året

Ha en underbar dag. // Helén

Sol i hjärta sol i sinne....

idag är det dags för att bege sig till SU för jag blev ju uttagen till en studie för överskottshud, idag skall jag träna och kolla min konditionsnivå och inte för att jag har superkondis, men den är nog inte så hemsk i jämförelse med min storlek, kul skall det bli iaf.
Sen får vi se vad dagen kommer erbjuda, min stora systerdotter Mathilda har sin första fotbollsmatch för säsongen så vi får se om vi åker och tittar, sen håller jag på att kolla runt efter en dammsugare för våran slang gick sönder för ett tag sen men då hade jag lite tur för Johan har en precis lika dan som han inte använde men så gick hans slang av på den han använde så nu måste vi få tummen ur och hitta en snarast.

Sen är det en sak.... Jag älskar mitt liv och alla som förgyller det med sin närvaro ♥



Ha en solig dag // Helén


10 dagar kvar...

sen är det OP dags...känner ingen direkt nervositet just nu (har ju mest tandläkaren i huvudet...) men det är jobbigt med pulvret, kväljer mig när jag skall dricka men det får gå, ser alltid fram emot det mål mat jag äter varje dag.
Idag sprang jag på en fd. god vän till mig och det fick mig och tänka på hur långt mitt liv har kommit och hur bra jag har det, medans vissa människor lever i sin lilla bubbla där dom tror att livet är perfekt men eftersom  man inte inser vilket falskt liv man lever så kan man inte göra något åt det, och tänk att en sådan människa hade jag ganska tätt inpå i mitt liv, vilken tur att jag kom till insikt.
Jag har alltid trott på att vara mig själv och det kommer jag alltid att vara, sen är det upp till andra vad dom tycker och tror om mig, så länge man är gillar sig själv så kommer man långt.

Jag som många andra är ju med på Facebook..... det har ju sina fördelar och nackdelar, men det är så roligt med alla människor som man kan knyta kontakter med nya som gamla, man får se hur folk ser ut idag som man kanske umgicks med för 20 år sen... ja sen nackdelarna, farmville och andra beroendeframkallande aktiviteter, har spelat farmville men slutat, men min kära fru älskar det...suck.

Nu skall jag bara jobba 1 dag till denna veckan sen skall jag till SU, för jag har blivit uttagen till en studie där man skall se om man kan göra något åt den överskottshud man får efter OP med träning, det skall bli kul, sen till helgen skall vi till Jea och grilla på söndagen och ha massa mys.




Moster älsklingflickor midsommar -08

Ha en härlig dag // Helén

Härlig morgon

Idag är jag ledig och vaknar 6,15, men när solen skiner och fåglarna kvittrar, vad gör det då, jag älskar ju solen och tycker att allt blir mycket bättre när den skiner, man känner ju i hela kroppen att den riktigt spritter av energi.
Veckan hr rullat på, var hos tandläkaren i måndags och fixade två tänder som var på väg att bli hål i och det gick bra, skall tebax på tisdag fö att fixa resten, dyrt men skönt att få det gjort.
Nu är det precis två veckor kvar tills OP och jag känner mig redo, ser fram emot att få den gjord så jag kan njuta av mitt nya liv (och japp, jag vet att det blir säkert kämpigt men jag är inställd på det).
Sen var vi och fixade vårfint på pappas och min älskade systersons grav i tisdags, det kändes skönt att få fräschat nu efter vintern.

Sen måste jag uttrycka mig om än att det blir lite diffust... när man är vuxen och har barn så är det viktigt att VARA den vuxna i den relationen och sluta tycka så förbaskat synd om sig själv och dessutom prata ner sitt barn inför någon annan, det är väl jävligt onödigt och dessutom finns det alltid flera versioner på en sanning.

Så var det med detta, som ni vet letar vi ju efter hus men det ser ju ganska mörkt ut, det är ju så himla dyrt och man skall ju även ha råd att leva inte bara bo och vi vill ju dessutom resa, vi var ju inne på sommarstuga för många år sen och kanske det är det vi får skaffa.... eller ett hus på Rhodos :) man blir ju knäpp av detta, men drömma och ha mål är viktigt för ens hälsa.

Nej nu är det dags för morgonpromenad, ha nu en ljuvlig dag alla.

// Helén



Åh vad jag vill vara här, Resturang Grekland I Ialyssos på Rhodos

Vår i hela kroppen...

och äntligen kan man börja plantera lite smått, vi köpte våra första pelargoner för någon vecka sen, naturligtvis har dom fått stå inne, men nu är det dags att sätta ut dom en stund varje dag för att vänja sig vid den härliga tid som nu väntar.
Igår åkte vi för att köpa lite jord och hittade vi då...en tulpan-mårbackapelargon, precis en sån vi ville ha, och det fanns dessutom bara den, dyr var den men vi hoppas den ger oss valuta för pengarna hela sommaren, det slank dessutom ner en liten fin violpensé och en förgätmigej, Jag älskar blommor och vill gärna hinna med att sätta lite innan min OP så att jag har massa vackra ting runt mig (förutom min fina familj) för jag hoppas att det blir fint väder under min sjukskrivning så jag kan vara ute massa...
Veckan har sprungit förbi och nu skall vi vara lediga i helgen, Ingenting har vi planerat, vi tar timme för timme och bara njuter av att vara lediga tillsammans.
Vi har även haft besök av två godingar i veckan, Sebbes kusiner Lucas och Oliver, dom sov över här varsin natt och dom var så goa, Oliver har sovit över här en gång innan och det är så roligt att Sebbe träffar dom.
Och på tal om det, gå gärna in på Sebbes fasters blogg, hon skriver mycket fina saker  www.knm.blogg.se
För övrig är livet bra, min pulverdiet fungerar så länge jag äter en gång om dagen, och jag går ju ner lite dag för dag och det är ju själva syftet, idag skall vi äta grillad fläskfile, med en fantastisk god sallad till, vi tar elgrillen idag men snart plockar vi fram de vanliga, för grillat är ju både nyttigt och gott och det lilla jag kommer äta sen skall ta mig sjuttan vara gourmet varje gång... ;)

Delar med mig lite bilder från vår balkong på framsidan och lite blombilder

Lite fint vid dörren....



Oj vad mörkt det blev...



Vår lilla myshörna på framsidan....



Vår lilla plantering som skall blomma mer med tiden



En liten minipelargon...visst e den söt



Tulpan-Mårbackan nu... vänta bara tills augusti, då skall den vara som en liten buske



En sorts engelsk pelargon, vacker

Ja då  var det allt för idag, kanske skall jag bjuda på en skojsig bild på mig själv.... Sebbe ville att jag skulle spänna så man såg "min hals" bättre...hahaha



Inte mycket hals blev det, men den bjuder jag på !!

Ha en underbar Fredagskväll // Helén


Ledig dag...

och gårdagen var helt ljuvlig, den började väl så där, min stackars kollega blev sjuk så jag var ensam på jobbet men jag fick hjälp av en annan våning och sen har vi det relativt lugnt just nu så det gick bra, sen hämtade  annelie mig vid tolv då var det bara hem och fixa inför anstormningen av familjen och vid två började dom komma, det blev en helt underbar dag med massa mat (och jag åt och drack, men mådde inte så bra i natt) och massa prat skratt ja allt man kan önska av en underbar dag, på kvällen hade jag ont i hela kroppen av trötthet men vad gör det när man har haft en sådan dag....
Jag skrev ju att hela min sida skulle komma och det var ju inte riktigt sant som min lillasyster kommenterade i tidigare inlägg, Hon själv saknades ju, ledsen för det hjärtat.
Idag blir det middag med Lisa, Tobbe och barnen, en lite lugnare dag men lika trevligt, hoppas solen kan titta fran lite så kan det bara inte bli fel.
Måste bara berätta att på påskaafton ringde Johan och sa att lilla Alissa (deras nya kattunge) hade rymt... och om vi kunde gå ner och kolla efter henne och självklart gjorde vi det, utrustade med ficklampa gick vi på kattjakt, och vi hade tur för Alissa var vid grannens dörr och Selma (deras stora kattunge) var där med så vi fick in dom genom kattluckan och ställde för dynboxen, så var det problemet löst, ibland skall man ha turen på sin sida.

Sen var ju min underbara syskonbarn här från långfredag till påskafton, det blev en massa bus, pyssel och mys, dom är så underbara, på påskafton målade jag dom som påskkärringar och sen följde dom med mig till jobbet och delade ut påskteckningar som dom hade gjort, till pensionärerna, det blev lyckat.

Här kommer lite bilder

 

Fyra glada ungar, efter att dom hittat dom väl gömda påskhararna



Två av mina påskkärringar



Jag och min lilla mamma



Världens bästa systerson med sin söta och goa Ullis



Lilla Johanna (med rester av påskkärringen i ansiktet)



Två mina ystrar och lilla Johanna har fullt upp med att kolla in foton på Marie fina mobil... :)

Ha nu en härlig dag// Helén


Även jag kan bli....

arg, sur och riktigt förbannad och besviken, även om det inte är allt för ofta så kommer det ibland.
Jag skulle ju aldrig hänga ut några i min blogg men man kan ju beskriva känslan av ilska av att det finns människor som är så jäkla dumma och elaka (kanske ibland utan att fatta det själva).
Måste allt vara på samma sätt varje år, familjen är väl lika viktig hela året och dom som inte fattar hur viktigt det är att ta vara på det man har orkar jag och annelie inte med, vi delar med oss av allt vi har och finns där men ibland blir man så ledsen över hur en del människor är.
Jag kanske inte skulle bry mig så mycket ibland men det ligger inte min natur, men å andra sidan får man räkna med en del besvikelser då.
Så nog om detta nu.

Mitt shakeande går betydligt bättre sen jag fick börja äta ett mål om dagen, mitt socker svänger fortfarande men inte lika mycket så det känns skönt.
Nu kommer påsken och det kommer bli en härlig helg, jag jobbar men det är ju alltid trevligt, och på långfredagen kommer alla våra töser, Mathilda Mikaela och Johanna och skall sova över till påskafton, då blir det massa mys, sen på påskadagen kommer hela min sida hit på middag, knytkalas och roligheter, JAG ÄLSKAR DET....
på Annandagen är det sen dags för Lisa och Tobbe att komme hit på middag och det var så länge sen vi sågs och det skall bli kul att äntligen ses, så ni förstår att det kommer bli en härlig helg, jag hoppas bara att solen kan komma fram också.
Nu min vänner skall jag ställa mig och göra lite köttbullar till helgen, städa och stryka lite för sen blir det jobb ikväll.

Glad Påsk Alla

Här är vi med lilla Johanna för några år sen, söta påskekärringar va !!! HaHa, det e kärlek

 

Ha en underbar dag alla // Helén


RSS 2.0