På väg mot ett nytt år

Ja nu är julen över med allt vad detta innebär, jag jobbade på julafton och det var jättemysigt, god mat och trevligt sällskap, våran chef kom förbi och lämnade lite godis och önskade God Jul, mycket uppskattat, sen slutade jag vid 15,15 och då åkte vi ut till Jeanette och där blev det mer mat julklappsutdelning och mysgt rent allmänt, barnen var nöjdamen trötta och jag var trööt och nöjd för jag har ju världen finaste familj och det är vad julen handlar om.
På juldagen var det dags att jobba igen men min underbara fru körde mig till jobbet 6,15, det är kärlek det haha, jag gick som i trans jag var så himla trött och det var även våra pensionärer och jag fick ta en timme komp så jag slutade redan vid 11, sen åkte jag hem och låtsades som jag aldrig stigit upp, vi bara mös och latade oss, det var så mysigt.
Annandagen började som en valig lördag med frukost till melodikrysset, sen var det dags att göra sig iordning för vi skulle ju till mina svärföräldrar och fira jul, vi brukar alltid gissa vad som skall bjuas på för middag, annelie och jag trodde att det skulle bli kalkon och sebbe trodde julmat, men det blev inget av det utan en viltgryta, smaskens som alltid, julklappsutdelning, julklapsslek och massa prat fram tills det blev dags att åka hem, en trevlig dag.
Igår var jag o Annelie ute en sväng på Frölunda torg och skulle kolla lite rea men vi kom hem med en lökhackare.... det blev en billig rea.
Till nyår har vi som vanligt inte planerat något, vi är inga nyårsfirare direkt så vi får se vad som händer jag är ju ledig och jobbar kväll efteråt sen skall jag se om jag kan t ett par semesterdagar nästa vecka, nu när jag är frisk kan det vara skönt att vara lite extraledig med Annelie.

Här kommer lite bilder från julen



Mikaela framför deras gran, full upp med alla paket och kolla vilka som var hennes



Jeanette hade dukat så julfint

Sebbe byggde snögubbe och en lykta med Linnea

 



Så här blev snögubben...

Nu skall det bli lite frukost och städning innan det rä dags att åka till Jobbet.

Ha en härlig dag // Helén


GOD JUL ÖNSKAR MIN FAMILJ



Jag hoppas alla får en underbar jul och passar på att njuta av livet och allt som gör varje dag speciell.

// Helén

Köttbullar med mera

Vilken underbar dag jag har, jag känner mig pigg o frisk och har hur mycket energi som helst men jag försöker att ta det LITE lugnt ;) idag har jag gjort köttbullar i massor (det är bara nu som vi äter köttbullar på hela året för det är för tråkigt att rulla..) och sen har jag kokat en smarrig kalops till middag, sen har jag även tvättat både kläder och mig själv..haha, kläderna doftar äpple och jag kokos (en av julkalenderklapparna) och Sebbe våran pärla har hjälpt till med både tvätten och att rulla köttbullarna, nu skall jag sätta mig ner och skriva ner lite som skall handlas inför julen hos min kära lillayster och sen skall vi försöka få till ett familjefoto under kvällen som skall bli något slags mail julkort för i år har vi inte skickat ett enda julkort, det kanske blir ett par nyårskort...

Igår efter jobbet var vi och kollade lite på ett par "roligt att ge" paket till diverse personer sen åkte vi till pappas, farmors och Anders grav och tände lite ljus och det blev så mysigt och igår blev det också lite ledsammare än vanligt det brukar bli så innan jul, jag saknar alla som vi förlorat men igår var det min söta lilla farmor som mitt hjärta saknade och tårarna rann för, jag har under hela mitt liv firat jul hos min farmor kl 12, då samlades pappas sida där och idag när varken pappa eller farmor finns så har även vi andra förlorat kontakten helt och det känns alltid trist.
Min farmor var världens bästa och hon har alltid varit viktig i mitt liv och hon fanns där alltid och nu är det snart sju år sen jag firade min allra sista jul med henne,fy vad tungt.

Nej nu får jag nog hänga lite mer tvätt och glädja mig åt alla som finns i mitt liv idag, och dom är alla lika viktiga för mig och jag älskar varje stund med var och än hur ofta eller sällan man än ses.

Ha en underbar dag. // Helén

Hemma

Nu har jag jobbat färdig och det var så mysigt att komma tillbaka, det känns som man varit borta jätte länge men allt var som vanligt, har nu kollat lite på facebook och är nu redo för att hoppa i säng och sova för att studsa upp 05:45 pigg och redo för en ny arbetsdag, sen har jag ju ledig dag på måndag och sen skall jag fjäska med någon söt kollega och se om jag kan få byta min kväll mot dag på tisdag.

Så nu vill jag önska er alla en God natt oh hoppas att ni får sova gott för det skall jag.

NATTI NATTI


Första dagen

på länge som jag vaknar och känner mig pigg och kry och det är en fantastisk känsla, dessutom skiner solen och jag skall jobba idag och eftersom jag tillhör dom som faktiskt älskar mitt jobb så skall det bli härligt att komma dit igen.
Men nu till något inför julen, julen för många innebär mycket mat, umgås med familjen, julklappar och STRESS men faktum är att varför stressa, då hinner man ju inte njuta av allt det man har förberett sig för och det är väl det man vill annars hade man ju inte lagat all den goda maten om man inte skall njuta av att äta den och varför handla julkklappar om man inte kan få se glädjen hos den som får den, jag har också stressat inför julen då och då men har som mål att inte göra det och i år känner jag mig inte alls stressad över Julen (dock har jag tydligen en inre stress som jag måste jobba med) jag har tänkt att njuta av den tiden som jag har med alla.
Och sen till det som låter som en klyscha men det är ändå sant, det finns dom som inte har någon att dela något alls med, varken jul eller andra högtider, det finns dom som inte har råd att fira jul, det finns så många som inte har någon trygg plats att kalla sitt hem, många lever för dagen och vi kanske inte kan hjälpa dom alla men att göra något för någon annan är nåt som vi alla borde göra och att vi skall vara tacksamma för det vi har i livet.

Nu mina vänner skall jag gå och göra lite frukost innan melodikrysset för att sedan njuta av en underbar lördagsmorgon tillsammans med min fina familj.

Ha en härlig vacker lördag // Helén

Ny dag igen

och visst sjutton flög magsjukan på mig med full kraft igår....suck men idag känner jag mig lite piggare har nog aldrig spenderat så mycket tid i sängen och liggläge i soffan som dom senaste månaderna men nu skall väl det vara slut på eländet och vända till friskare tider.

Och nåt som alltid får mig att må bättre är mina syskonbarn, fick en så fin bild av min syster som jag bara måste lägga ut.

MOSTERS ÄLSKLINGAR



Visst har jag världen finaste syskonbarn....

Och ett par skor hittade jag också som jag måste visa er




Skorna är från  www.nelly.se


Ha en härlig vinterdag // Helén 


Sjukstuga och knäpp blogg

Ja nu har det hunnit gå 14 dagar sen jag skrev sist och det beror dels på att bloggen har inte funkat som den ska och at jag har hunnit med att vara sjuk en gång till och är fortfarande inte helt ok, sen har stackars Sebbe precis haft maginfluensa precis som nästan hela min lillasysters familj, så nu hoppas vi på att alla kan bli friska och krya, min kära fru har klarat sig och vi hoppas det forsätter så.

Ja och förutom sjukdom har vi hunnit med att ha kalas för min underbara systserdotter Johanna som fyller 4 år idag och min käre svåger som fyllde 38 år igår och som present fick han magsjukan, stackare.
En tur till Lisebergs julmarknad blev det också, det var supermysigt bara jag och Annelie, man fick verkligen lite julkänsla... och vi har inköpt och pyntat årets gran, den blev så himla fin.

Allt är nu nästan klart inför julhelgen, lite mysfix innan bara, jag jobbar julafton och juldagen, julaftons kväll skall vi fira hemma hos min lillayster och sen blir det julfirande hos svärföräldrarna på annandagen.

I vår fina julkalender har det varit, schampoo, balsam, hudlotioner, tvål, rengöringservetter m.m det är lika spännande varje dag.

Nåt helt annat... som alla vet skall jag ju bli opererad för min fetma, men som det är just nu vet jag inte när hade ju hoppats på denna hösten och det är så tröttsamt att vänta, man vet inte riktigt hur man skall hantera alla känslorna ibland för det mesta är det inga problem men det kommer dagar då man får nästan lite ångest för den stora förändringen som kommer bli och det är inte alltid så lätt för mig som är en kontrollmänniska att bara acceptera det eviga väntandet utan att kunna påverka, ibland undrar jag om jag kanske känner mig lite stressad inför detta och att det är det som gör att jag varit så mycket sjuk det sista, men jag känner ingen direkt stress, men kroppen kanske känner av det.

Och sen har vi Syster Sara som ställer upp med kunskap och visdom och en utsträckt hand, det finns känsla i varje ord och handling och jag är glad att ha en sådan människa i min närhet.

Lite bilder får vi väl ha

Min söta fru i full fart med att sätta granen så rakt som möjligt

 

Så här fin blev den, tyvärr syns inte ljusen men det blev så mysigt

 

Jag på Liseberg ( och vi behöver defenitivt en ny kamera eller ett nytt objekt att ta på ;) )

 

  
Fint paket till fin tjej


Här har hon på sig innehållet i paketen (fast den kliade...)


Så mina kära läsare, ha en härlig dag för det skall jag // Helén


3&4 och glöggparty

Ja inte hann jag lägga in vad jag fick i min fina julkalender igår, vi hade ju glöggafton hemma igår för mina fina kollegor, det var fullt upp när jag kom hem, skulle baka en god morotskaka göra snittarna och göra mig vacker....haha men det är tur att min fantastiska fru är just så fantastisk, hon får allt att flyta på.
Igår var det en bodylotion i paketet och idag var det någon liten flaska vit mysk.

Och tack till världens bästa jobbarkompisar för en trevlig kväll, vi åt pratade och bytte julklappar och pratade lite mer...

Är så trött idag så nu skall jag sätta mig och bara mysa med Annelie.

Lite bilder

Body lotion med svart sammet och aprikos

 



Vit mysk.. vet ej riktigt om det är parfym eller nåt annat... får luska lite



Och vi avslutar med denna doftrika söta blomma som jag fick igår, TACK

Sen fyllde ju min söta svägerska år igår, GRATTIS I EFTERSKOTT och KRAM

Söt och gó´

 

Ha nu en underbar fredagkväll // Helén

 

 


Julkalender dag 2

Tänk att det vara så kul att öppna paket, imorse var det ju dags för paket nr 2 och i detta låg en ögon gel, det passar ju bra nu när kroppen börjar till att säcka på vissa ställen... runt ögonen ;)

Den var doftfri som tur vad...

 

Igår så hämtade Annelie upp mig och så åkte vi till IKEA  www.ikea.se  för att köpa ett nytt överdrag till fåtöljen för dragkedjan till på kudden och fodralet är sönder, det har väl förstörts i tvätten och när vi kom dit så hittade vi fräsiga glas som vi köpte och batterier så klart, nöjda åkte vi hem och när vi senare satte oss framför tv:n så börjar Annelie att skratta, hon pekade på fåtöljen och JO vi glömde köpa överdraget haha...så kan det vara ibland, men vi får väl skylla på att vi fastnade på sängavdelningen, där vi faktiskt hittade en säng som passade till ett helt ok pris, våran är katastrof.
Så vi hade en mysig em/kväll igår med många skratt.

Idag är det dags för arbete igen och det är alltid trevligt, nu på dan blir det bara lite hemmajobb, skall förbereda lite inför morgondagen.

Och passa nu på att njuta av det helt underbara decembervädret ute.

// Helén


Nu är jag tillbaka

Ledsen över tiden det tagit att skriva men som ni vet har jag varit sjuk, svininfluensa eller inte det spelar faktiskt ingen roll det var en "nära döden " upplevelse att ha vad jag än hade, men NU är jag pigg och frisk igen och redo för mitt liv igen :)

Vad har hänt, jo en del... min kära systerson och goa Ullis har haft 25 årskalas, dom har även hunnit med att skaffa en underbar söt liten gosig katt, Selma, hon är såååå mysig, och kalaset var jättetrevligt, det var bara från Johans sida, det hade blivit lite trångt om alla från bådas sida kom, jag hade gjort två smarriga smörgåstårtor som dom bjöd på, och i present gav vi dom en kaffebryggare, kaffekvarn och lite kaffebönor.

Sen har det ju hunnit bli första december och i helgen var det 1:a advent, nu kommer den mysiga tiden fram till jul när man pyntar, shoppar, tänder massor med ljus och myser, jag älskar tiden fram till jul, nu på morgonen har jag börjat ställa fram lite söta tomtar (och JA jag vet att en del tycker det är tidigt men jag vill njuta fram till julen för sen åker den ut fort när julen är över för då vill man ha vår) sen satt Annelie upp granris på balkongen i söndags när jag jobbade (Sebbe och hans kompis plockade granriset, söta tonåringar) och igår morse satte jag i lamporna, vad hände då jo dom förbaskade ljusen funkade inte, grrrr ja ja igår em fick vi iaf köpt nya både till granen och granriset (granen är ej köpt än).

Sen har vi hunnit med en vända till Ullared oxå med Johan o Ullis det var så trevligt och shoppat fick vi gjort med... alla julklappar är nu inköpta och inslagna och ligger i säcken och väntar på att tomten skall dela ut dom.

Sen måste jag bar säga att min STORAYSTER är världens bästa, igår kom hon hit men en jättepåse till mig o Annelie, det var en Adventskalender med 24 paket i från bodyshop guuuud så kul, jag älskar ju paket och överaskningar, så i morse väckte annelie mig så vi kunde öppna det första paketet, det var en söt miniflaska med duschcreme i som luktar vanilj och muskotnöt, skall lägga ut så ni får se vad som är i varje paket, en om dagen !!
TACK MIN ÄLSKADE YSTER ♥

Idag har jag ledig dag och har inte bestämt mig för vad jag skall hitta på idag, det ser ju ut att bli underbart väder, och på torsdag kommer mina underbara arbetskompisar hit på glöggafton, då skall jag bjuda på lite snittar och en god morotskaka.

 Och inte att förglömma GRATTIS till min älskade svägerska Lisa som har gift sig med sin Tobbe



VARJE DAG ÄR LIKA VIKTIG OCH VI ÖNSKAR ER ALL LYCKA

Här kommer lite mer bilder

 



Sebbe med Selma, gosingen

 

Glömde ta en bild innan dom började äta men men...

 



Här e den fina påsen från BodyShop



Här var dagens paket, duschcremen


Ha nu en härlig dag och ta vara på varje minut av ditt liv, älska dig själv // Helén


RSS 2.0